zdrava koža

Zdrava koža – Biodroga MD cellmed metod

adminids Comments 2 28/02/2019

Zdrava koža je ogledalo celokupnog zdravlja.

Svako je čuo za izreku da “lepota dolazi iznutra.” Međutim, koliko nas je svesno da je ova rečenica, zaista, tačna i da u svakom trenutku treba da čuvamo kožu. Verovali ili ne, celokupni život – počev od toga šta jedemo, da li vežbamo i dovoljno spavamo, pa do podatka da li smo pušači, možemo pročitati upravo sa lica.

Iako mnogi smatraju da oči sve govore o nekoj osobi, zapravo njegova koža je posebno sredstvo komunikacije. Preko nje osećamo, dodirujemo, pa čak pokazujemo sakrivena osećanja. Zato je veoma važno da ona uvek bude negovana, kako bi na najbolji način istakla prirodnu lepotu lica.

Šta podrazumeva nega kože kojom se postiže zdrav izgled otkriva vam estetski centar u Beogradu, Formoze Flori.

Kako izgleda zdrava koža?

Prvu zvaničnu definiciju zdrave kože postavio je 1983. godine Dr Zein Obagi. Po njemu, zdrava koža se često opisuje kao “prekrasna, besprekorna, blistava… “ Ovi termini su subjektivnog karaktera i nemaju naučnu osnovu za kvalifikaciju.

Zbog toga je Dr Zein Obagi pošao od činjenice da se svi rađamo sa kožom bez mana, pa je nju uzeo kao model za poređenje. Odnosno, zdrava koža je glatka, zategnuta, hidrirana, ujednačene boje, tj. bez pigmetacije, bogatih kontura i bez ikakvih bolesti i problema. To znači da nega kože i svi medicinski tretmani lica moraju da imaju kao rezultat navedene karakteristike.

Nedeljna nega kože u zimskom periodu

Pokazatelj zdravog načina života

Zdrava koža počinje, pre svega, pravilnom ishranom. Pored propisanog dnevnog unosa vode, stručnjaci savetu balansirane, a hranjive obroke. Naročito je značajan unos vitamina C, E i A, kao i selena i cinka koji pospešuju prirodno stvaranje kolagena, samim tim čuvaju elastičnost i mladolik izgled. Gazirane napitke treba izbegavati, a konzumiranje kofeina i alkohola svesti na minimum.

Fizička aktivnost povećava cirkulaciju, što obezbeđuje snabdevanje kože kiseonikom i hranjivim materijama. Na taj način ona održava svoju ravnotežu, dok dovoljno sna donosi joj potrebni odmor i zaštitu.

Zdrava koža se postiže pravilnom negom

Svakodnevna nega je osnova za zdravu kožu. Ona obuhvata čišćenje dva puta dnevno, bez obzira da li ste koristile make up. Zatim upotrebu kreme koja će pružiti potrebnu hidrataciju. Da biste sprečile pojavu bora zaštita od sunca mora biti zastupljena tokom čitave godine, a ne samo u letnjim mesecima. Dok od 3. decenije u svoju beauty rutinu morate uvrstiti i preparate protiv bora.

Kako se na koži stalno nalaze mrtve ćelije, jednom nedeljno obavezan je piling. Njime ćete dubinski očistiti kožu, pa će preparati za dnevnu negu imati bolje dejstvo.

Nemojte da zaboravite da se zdrava kože postiže isključivo upotrebom adekvatnih proizvoda. Čuvena nemačka kozmetika Biodroga u svojoj širokoj ponudi ima linije proizvoda namenjene odgovarajućem tipu kože. Vrhunska tehnologija i inovativne formule koje karakterišu Biodroga kreme obezbeđuju ciljano delovanje na problem i njegovo uspešno otklanjanje.

 

Zdrava koža uz pomoć profesionalnih tretmana

Polazeći od osnovnih karakteristika zdrave kože Biodroga je razvio specijalni MD CELLMED metod, koji predstavlja revoluciju u kozmetici.

Ova tehnika optimizuje efekte dermatološkog, visoko-tehnološkog sistema po kojima je Biodroga prepoznatljiva, te obezbeđuje optimalnu negu i zaštitu kože. Zasniva se na 4 ključna koraka.

Kao i kod svakog tretmana za početak neophodno je čišćenje i piling. Tom prilikom se koriste voćne kiseline koje efikasno otklanjaju mrtvi sloj. Ukoliko je koža izrazito nečista primenjuju se beta hidroksi kiseline koje pročišćavaju pore, dok su za osetljivu kožu pogodne laktobionične kiseline. Poseban deo čini mikrodermoabrazija lica. U pitanju je piling dijamantskom sondom koji omogućava bolji prodor preparata za regeneraciju u narednim koracima.

Kada je koža potpuno očišćena utrljavaju se serumi i koncetrati kojima se aktiviraju ćelije kože i usporava proces starenja. Treći korak je zaštita kože od slobodnih radikala uz pomoć jakih antioksidanasa, kao što su glutatation, retinol ili ferulična kiselina.

Završna faza odnosi se na negu prema tipu i potrebi. Tako da je krajnji rezultat zdrava, hidrirana i zaštićena koža sa ujednačenim tenom.

Posetite estetski centar Beograd, Formoze Flori i osetite blagotvorno dejstvo jedinstvene Biodroga MD CELLMED metode.

Оставите одговор