ULTRAZVUČNI PILING LICA

Ultrazvučni piling lica je zamena za klasičan tretman čišćenja lica, naročito je pogodan za osobe sa osetljivom kožom. Tretman se izvodi ultrazvučnom spatulom frekvence 27Hz. Osim pilinga kože i dubinskog čišćenja epidermisa ovim tretmanom se utiče na hidrataciju, tonus, cirkulaciju i diskolorizaciju kože.
Na pravilan način se omekšavaju kaverozna vlakna i tako se epiderm priprema za bolju apsorpciju preparata za negu lica koji se mogu uneti uz pomoć spatule. Tretman se osim za redovno čišćenje lica preporučuje kao uvodni tretman u tretmane podmlađivanja (anti-aging tretmane).

HEMIJSKI PILING

Akne, mitiseri, proširene pore ili hiperpigmentacije su nešto sa čime se svako od nas susreo tokom života. Jedno od efikasnih rešenja koje nudimo su hemijski pilinzi.

ŠTA JE HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling predstavlja poceduru uklanjanja površnog sloja epiderma. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju, popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože.
Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože. Najčešće ih koristimo kod stanja kao što su masna koža, akne, proširene pore i mitiseri, dehidrirana koža, hiperpigmentacije, ožiljci od akni, sitne bore i devitalizovana koža.

BLAGOTVORNA DEJSTVA HEMIJSKOG PILINGA

Višestruka blagotvorna dejstva hemijskog pilinga:

  • kod masne i aknozne kože – uspostavlja seboregulaciju, smiruje upalne procese (akne)
  • proširene pore i mitiseri – dubinski čisti izvodne kanale lojnih žlezda i sužava pore, smanjuje pojavu mitisera
  • dehidrirana koža – omogućava dublje prodiranje preparata za hidrataciju, vraća vlažnost i vitalnost
  • hiperpigmentacije – izbeljuje pege i fleke nastale od sunca, akni…
  • sitne bore i devitalizovana koža – postepeno ublažava sitne bore i revitalizuje kožu.

Kako se izvode hemijski pilinzi?

Prvi korak u izvođenju hemijskog pilinga je adekvatna priprema kože. Nakon pripreme precizno nanosimo odgovarajući hemijski piling, a koncentraciju i vrstu hemijskog pilinga određujemo prema tipu i stanju kože. Od nanošenja hemijskog pilinga pa do njegove neutralizacije, sve vreme pratimo reakciju kože.
Sama procedura je bezbolna, komforna i kratko traje. Nakon hemijskog pilinga prisutno je blago crvenilo na tretiranoj regiji koje brzo prolazi.
Hemijske pilinge možemo da kombinujemo sa ostalim procedurama, čime postižemo brže, bolje i dugotrajnije rezultate svih tretmana.