Tretmani za hiperpigmentisanu kožu

Biodroga MD tretmani za hiperpigmentisanu kožu

adminids Comment 1 20/09/2018

Tretmani za hiperpigmentisanu kožu pruža najbolji efekat kod ovih problema lica.

Koža je najveći i vrlo složen organ. Ona predstavlja zaštitu za unutarnje organe, mišiće, tkiva i kosti.

Takođe, koža je ogledalo našeg zdravlja. Te nam, često, šalje signale o tome što se događa u organizmu. Odnosno, sve promene u načinu života, loša ishrana, stres, pa i pojedine bolesti se mogu odraziti na koži. Jedna od njih je pojava tamnih fleka.

Estetski centar Formoze Flori vam otriva koliki značaj ima Biodroga MD tretman za hiperpigmentisanu kožu.

Šta je hiperpigmentacija?

Hiperpigmentacija je poremećaj na koži koji nastaje zbog prekomernog stvaranja melanina. Manifestuje se u vidu potamnelih pečata ili fleka na određenim delovima kože.

Tretmani za hiperpigmentisanu kožu

Melanin je odgovoran za boju kože, očiju i kose. Ujedno, on štiti kožu od štetnog zračenja. Međutim, u određenim situacijama podstaknuto je veće lučenje ovog enzima, te nastaje hiperpigmentacija. Povećana koncentracija se stvara kako u epidermisu, tj površinskom sloju, tako i u srednjem, dubljem sloju kože.

Biodroga MD tretmani za hiperpigmentisanu kožu navodi uzroke koji dovode do promena

Poremećaji u pigmentaciji mogu biti genetski. Naime, ljudi koji imaju tamniji ten, zbog veće količine melanina, imaju veću tendenciju pojave fleka. Ipak, spoljni faktori dovode do većeg rizika za hiperpigmentaciju.

Prvi i najčešći uzrok, koji je naročito aktuelan tokom letnjih meseci, jeste prekomerno izlaganje štetnom UV zračenju. Zbog toga se hiperpigmentisana koža može javiti već u ranim 20-im godinama, pre svega kod lepšeg pola. U zavisnosti od intenziteta izlaganja mrlje mogu biti od svetlo do tamno smeđe boje, a ponekad i crvene i crne. Razvijaju se na delovima kože koji su najviše izloženi sunčevim zracima, kao što su lice, prsa, vrat i ruke.

I sam proces starenja može dovesti do hiperpigmentacije. Tokom godina ćelije koje proizvode melanin postaju manje i telo ih slabije kontroliše, te nastaju tzv. staračke fleke. Redovni Biodroga MD tretmani za zrelu kožu i bore mogu da spreče ili ublaže ovu pojavu.

Hiperpigmentisana koža se može pojaviti i u trudnoći i naziva se melazma, a posledica je hormonalnih promena u telu i pogađa najviše obraze, nos čelo i gornju usnu. Ona može sama po sebi nestati kada se hormoni vrate u ravnotežu.

Poseban oblik jeste post-inflamatorna hiperpigmentacija. Smatra se traumom jer je povezana sa nekim bolestima ili hormonalnim poremaćajima. Mogu je izazvati i agresivni tretmani i neadekvatni proizvodi za negu. Upravo zbog toga stručnjaci naglašavaju da nega kože mora da se bazira na preparatima koji odgovaraju tipu kože.

Biodroga MD tretmani za hiperpigmentisanu kožu potpuno otklanja problem!

Hiperpigmentacija nije opasna, tj. nema uticaja na zdravlje. Međutim, ona je veliki estetski problem, naročito na licu, jer smo svi osetljivi na lepotu ovog dela tela.

Zbog toga su razvijeni brojni preparati i metode za lečenje, a najbolji učinak ima Biodroga MD tretman za hiperpigmentisanu kožu.

Tretmani za hiperpigmentisanu kožu

Biodroga proizvodi se odlikuju najvišim stepenom kvaliteta i inovativnosti. U skladu sa tim kontinuirano se obavljaju istraživanja i kreiraju novi preparati. Na osnovu savremene tehnologije i u saradnji sa švajcarskim lekarom dr. Wernerom Tschollarom razvijena je Biodroga MD linija. Posebno specijalizovane Biodroga kreme i proizvodi iz ove linije deluju ciljano pružajući optimalnu negu svakom stanju na koži.

Biodroga MD tretman za hiperpigmentisanu kožu ima za cilj izbeljivanje i adaptaciju boje fleke sa okolnim tonom. Kao i prevenciju formiranja novih. Tom prilikom se koriste najbolje AHA kiseline. Među njima glavna zvezda je glikolna kiselina. Iako ima najmanje molekule, ona omogućava lagano penetriranje kroz kožu. Na taj način se postiže veliki spektar akcija. Spada u blagi hemijski piling lica voćnom kiselinom, jer se koristi od 20 do 40 odsto glikolne kiseline koja deluje na koži do 5 minuta.

Tretmani za hiperpigmentisanu kožu

Biodroga MD Anti-Pigment Spot Serum pored glikolne kiseline sadrži i niacinamid (vitamin B3). Zahvaljujući ovakvoj formuli ne samo da reguliše probleme hiperpigmentacije, već uklanja izumrle ćelije i stimuliše njihovu obnovu. Istovremeno stimuliše sintezu kolagena i obezbeđuje neophodnu hidrataciju.

Biodroga MD tretmani za hiperpigmentisanu kožu možete uradi u estetskom centru Formoze Flori. Naš stručni tim svojim znanjem i iskustvom pomoći će vam da rešite svaki problem na koži.

 

Оставите одговор