Tretmani ožiljaka

Tretmani ožiljaka – Biodroga MD

adminids Comment 1 19/06/2018

Tretmani ožiljaka su veoma značajni za ispravljanje ovih nepravilnosti na koži.

Ožiljci su, zapravo, tkivo koje se stvara nakon zarastanja rana na koži, sluzokoži ili posle povrede nekog organa (na primer ožiljak posle infarkta miokarda, ožiljak na mozgu isl.).

Bez obzira da li je ožiljak posledica rane, hirurške intervencije ili opekotine, on donosi sasvim drugačiji izgled i zato je potrebna nega kože u tom delu .

Naime ožiljak, nije iste boje kao koža, niti ima znojne žlezde i folikule dlake ili kose.

Gotovo da nema osobe koja nema neki ožiljak na telu. Neke od njih možemo prekriti garderobom, dok su drugi, naročito oni na licu, jasno vidljivi. Zbog izobličenog izgleda ne samo da narušavaju estetiku čitavog tela, već mogu da utiču na samopouzdanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Te je preporučljivo na vreme krenuti sa odgovarajućim tretmanom.

Estetski centar Formoze Flori vam skreće pažnju na značaj koji donose tretmani ožiljaka kod njih.

Tretmani ožiljaka zavise od vrste ožiljaka

Ožiljci su prirodna posledica zarastanja, tj. način da se telo izbori sa povredom. U zavisnosti o kakvoj je povredi bilo reč, ožiljci se razlikuju po izgledu. U skladu sa tim se razlikuju i tretmani ožiljaka.

Tretmani ožiljaka

Zato je prvi korak za otklanjanje ožiljka koji vas muči utvrđivanje tipa kome pripada.

Osnovna podela od koje i zavise tretmani ožiljaka jeste na: hipertrofične, keloidne, atrofične, ožiljke od opekotina i nakon operacija.

Hipertrofični ožiljci se javljaju u granicama ranije povrede ili reza. Retko se izdižu iznad kože. Crvene su boje, često bolni i svrbe. Vremenom se izravnaju sa kožom i postaju manje vidljivi.

Keloidni ožiljci prelaze granice povrede i zahvataju zdravo tkivo. Najčešće se javlja nakon povrede koja se zatim razvila u infekciju. Boja može biti od rozikaste preko boje kože pa do tamno braon. Vremenom se ne smanjuje, pa su tretmani ožiljaka obavezni.

Atrofični ožiljci nastaju usled lošeg zarastanja rana. Tada dolazi do širenja ožiljka. Mogu biti u ravni sa kožom ili ispod nje.

Ožiljci od opekotina mogu biti široki, glatki ili reljefni. Stvaraju osećaj zategnute kože i veoma ih je teško potpuno otkloniti.

Ožiljci nakon operacija su linearni. Nazivaju se i primarni, od latinske reči per primam intentionem – primarno zarastavanje.

Tretmani ožiljaka bez upotrebe lasera

Tretmani ožiljaka

Najbolje je da se tretmani ožiljaka primenjuju odmah nakon procesa zarastanja kako bi njihov efekat bio najveći.

Jedan od čestih tretmana jeste laser. Iako su rezultati njegove primene vidljivi nakon tri tretmana, postoje izvesna ograničenja. Pre svega, laser zahteva period oporavka minimum sedam dana sa određenim simptomima crvenila i isušivanja.Takođe, nije preporučljivo izlagati se suncu bar trideset dana.

Zbog toga dermatatolozi preporučuju da se koriste tretmani ožiljaka koji su neinvazivni, bezbolni i gde komplikacije ne postoje. Upravo je takav Biodroga MD tretman ožiljaka.

Biodroga MD tretmani ožiljaka

Tretmani ožiljaka

Biodroga MD tretmani predstavljaju inovativnu, visoko kvalitetnu negu kože zasnovanu na brojnim medicinskim istraživanjima. Svi proizvodi su razvijeni uz podršku švajcarskog lekara dr. Werner Tschollara.

Naročito se ističu SKIN BOOSTER proizvodi na bazi glikolne kiseline. Ne samo da poboljšavaju izgled dubinskih ožiljaka od akni, već piling efekat poboljšava elastičnost, izbeljuje pigmentne tačkice, omogućuje regeneraciju kože i smanjuje postojeće linije.

Biodroga MD tretmani ožiljaka u estetskom centru Formoze Flori obuhvataju i mikrodermoabraziju. Savremena vrsta pilinga izvodi se brušenjem kože dijamantskim kristalima. Istovremeno, sonda vrši vakuum masažu, što doprinosi boljem čišćenju kože lica i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Nakon ove uvodne procedure ožiljci se tretiraju radio talasima kako bi se pospešila proizvodnja kolagena. Dok, mezoporacija omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma. I na kraju slede odgovarajuće Biodroga kreme sa umirujućim efektom.

Čekamo vas, jer mi smo tu upravo u službi lepote.

Оставите одговор