Tretmani lica i tela za muškarce

Tretmani lica i tela za muškarce u estetskom centru Formoze Flori

adminids Comments 0 22/06/2018

Tretmani lica i tela za muškarce čine put ka savršenoj nezi svakog pripadnika jačeg pola, koji vodi računa o svom izgledu.

Vođenje računa ne samo o telu već i o koži odavno se ne odnosi isključivo na žene. Danas, savremeni muškarci žele da izgledaju lepo i negovano.

Povećanju svesti doprineli su i brojni proizvodi i tretmani lica i tela za muškarce kao deo njihove svakodnevne rutine.

Tretmani za lica i tela za muškarce podjednako su važni kao i kod žena

Možemo slobodno da kažemo da nega kože kod jačeg pola treba biti izraženija. Svakodnevno brijanje, tretiranje kože losionima i afteršejvovima koji često sadrže i alkohol samo naglašava činjenicu da su tretmani za muškarce neophodni.

Tretmani lica i tela za muškarce

Ovoga su i sami muškarci svesni. Istraživanja pokazuju da se od 1995. godine prodaja kozmetičkih proizvoda za muškarce povećava 10 odsto svake godine. Odnosno, oko 60 odsto muškaraca starosti između 18 i 35 godina koristi hidratantnu kremu za lice, 35 odsto proizvode za umivanje, dok oko 17 odsto zna koliki značaj imaju anti aiging tretmani lica.

Takođe, stid i predrasude, koje su ranijih godina postojale, sada su prevaziđene. Sve više muškaraca srećemo u kozmetičkim salonima.

Profesionalni tretmani lica i tela za muškarce se razlikuju po godinama kao i po željama klijenta. Baš kao i pripadnice lepšeg pola, tako i muškarci žele da se reše problema mladalačkih akni i bubuljica illi, pak, u kasnijim godinama da uspore starenja kože.

U težnji da izgledaju dobro muškarcima su dostupni tretmani tela, kao što su depilacija, anticelulit masaža isl.

Tretmani lica i tela za muškarce prema vrsti kože

Uopšteno posmatrano koža muškaraca se razlikuje od kože žena. Ona je za oko 20 odsto gušća, jer sadrži više kolagenskih vlakana i elastina. Ima više lojnih žlezdi i pora i manje je osetljiva. Razlog za to leži u dejstvu muškog polnog hormona, testosterona koji utiče na aktivnost lojnih žlezda i debljinu tkiva kože.

Međutim, i kod muškaraca sa godinama dolazi do promena. Usled delovanja negativnih spoljašnjih faktora i brzog načina života, koža muškaraca je izložena stalnom stresu. Prvi znaci starenja jesu pojava bora i promena u pigmentaciji kože.

Zbog toga nije redak slučaj da tretmani za muškarce u kozmetičkim salonima obuhvataju niz mera za podmlađivanje. Najsavremenije metode kao što su dermapen i mezoterapija nisu nepoznanica ni jačem polu.

Naravno, ovi tretmani za muškarce daju pravi efekat samo u kombinaciji sa kremama ili serumima koji se koriste kod kuće. Upravo su ti preparati polazna osnova za zdravu kožu.

Tretmani za lica i tela za muškarce – osnovna nega

Prvi korak jeste umivanje. Gel za umivanje lica očistiće nakupljeni sebum u porama. Treba izbegavati one sa alkoholom koji isušuju kožu i prednost dati proizvodima za čišćenje bez sapuna i sa neutralnim pH.

Tretmani lica i tela za muškarce

Preporučljivo je da dva puta nedeljno očišćenu kožu opustite pilingom.

Biodroga AHA Facial Peeling aktivno uklanja mrtvu i suvu kožu kako bi je učinio glatkom i zdravom.

Biodroga MD Enzyme Peeling Powder, pored toga što čisti kožu i otklanja mrtve ćelije, vrši i podsticaj za njihovu obnovu. Takođe, ovaj piling smanjuju bore, tačkice od pigmetacije i ožiljke.

Greške prilikom brijanja koje većina muškaraca pravi jesu korišćenje tupih brijača i neadekvatnih preparata za negu nakon brijanja.

Da biste umirili kožu koristite Biodroga After Shave balzam za muškarce koji podržava funkciju barijere sveže obrijane kože. Kao dodatna nega, masnoća avokada bogata vitaminom izglađuje kožu ostavljajući prijatan osećaj. Muškarci sa bradom trebalo bi da uveče koriste Biodroga Anti-Blemish Stick koji ubrzava rast dlake.

Osim redovnog umivanja, čišćenja pilingom i hidratacije, poželjno je da povremeno koristite i masku za lice. Iako ovi tremani za muškarce zvuče potpuno ženstveno, kada jednom osetite dejstvo koje pruža Biodroga Power Moist Mask promenićete mišljenje.

Tretmani lica i tela za muškarce

Bogata himalajskim ekstraktom korena maline i kajsije, macadamia uljem i pšenicom, ona štiti kožu od negativnih uticaja spoljašnje sredine. Istovremeno joj pruža duboku hidrataciju i vidljivo ublažava linije bora.

I muškoj koži potrebna je hidratacija i podmlađivanje. U tome vam mogu pomoći Biodroga proizvodi – Anti-Time Premium Concentrate i Anti-Age 24-h Care.

Formula na bazi laganog gela sadrži ekstrat Ginko bilobe koji podržava prirodnu mikrocirkulaciju kože i njene funkcije. Čini kožu svežom i mlađom, a lagana tekstura ne ostavlja masne tragove na koži.

Sve Biodroga proizvode za negu kože možete pronaći u kozmetičkom salonu Formoze Flori koji je zvanični distributer za čuvenu beauty kuću kod nas.

0 Comments

Оставите одговор