Tretman za crvenilo i kuperozu

Tretman za crvenilo i kuperozu

adminids Comments 0 16/03/2019

Tretman za crvenilo i kuperozu efikasno otklanja neprijatne probleme čineći vaše lice lepim.

Zdrava koža je ideal kome svako teži, a blago rumeni obrazi i blistavi ten su njeni najbolji pokazatelji. Međutim, problem nastaje kada crvenilo nije prouzrokovano trenutnim stidom ili umorom, već pokazuje stanje koje traje duži vremenski period. Tada je reč o kožnom problemu koji utiče ne samo na estetiku, već i na samopouzdanje i kvalitet čitavog života.

Koji je najbolji tretman za crvenilo i kuperozu otkriva vam estetski centar u Beogradu, Formoze Flori.

Šta je kuperoza?

Kuperoza predstavlja kožno oboljenje koje karakterišu vidljivi, prošireni i ispucali kapilari. Najizraženija je na obrazima, mada se javlja i na čelu, nosu i bradi. U retkim slučajevima kod žena može da se proširi i na dekolte.

Prema statističkim podacima od nje pati oko 10 odsto odraslih stanovnika u svetu. Problem se obično razvija u adolescenciji i ranim 20-im. Ako se ne leči u 30-im, pa i 40-im godinama dolazi do pogoršanja.

Kuperoza najviše pogađa osobe sa bledim, nežnim tenom. Njenom razvoju naročito pogoduju mraz i vetar tokom hladnih dana. Da bi se izbegla pojava simptoma nega kože u zimskom periodu mora da obuhvati preparate koji je održavaju vlažnom i mekom.

Tretman za crvenilo i kuperozu

Takođe, nagle promene temperature kod osetljive kože mogu da izazovu iritaciju, crvenilo i pucanje kapilara. Pa je veoma važno da se oni očuvaju kako ne bi nastalo ozbiljnije stanje – rosacea. U tome značajnu ulogu ima profesionalni tretman za crvenilo i kuperozu.

Kada je neophodan tretman za crvenilo i kuperozu?

Tačan uzrok nastanka nije otkriven. Pored genetike i promena temperature, u faktore rizika spadaju i spoljašnji uticaji, kao što su određeni parfemi, deterdženti, tople kupke, hemikalije iz tkanina. Zatim, lekovi za lokalnu primenu, alkohol i začinjena hrana nalaze se na listi potencijalnih izazivača.

Kuperoza može da se razvije i pod uticajem psiholoških faktora. Naime, stalna izloženost stresu prvo se odražava na koži. Čak i naprezanja tokom kijanja, kao i blage povrede lica mogu da dovedu do pucanja kapilara i pojave simptoma.

Nega osetljive kože podrazumeva tretman za crvenilo i kuperozu

Dnevna nega kože je osnova za sprečavanje simptoma, ali stručnjaci savetuju da osobe koje imaju problema sa kuperozom ne koriste u kućnoj upotrebi maske za lice. Njima su potrebni medicinski tretmani lica od strane stručnjaka.

Tretman za crvenilo i kuperozu u estetskom centru Formoze Flori ima za cilj ojačavanje kapilara i povećavanje njihove otpornosti. Tom prilikom se upotrebljavaju posebni MD Biodroga proizvodi. Oni se baziraju na revolucionarnim peptidima, Derma Membran Kompleksu i Epidermalnom Faktoru Rasta koji pružaju maksimalne rezultate.

Prvi korak jeste čišćenje lica kako bi se otklonio mrtvi sloj ćelija i obezbedila bolja aplikacija preparata. Kod kože sklone crvenilu i kuperozi veoma je važna upotreba adekvatnih proizvoda. Ukoliko se koriste pogrešni, simptomi postaju izraženiji. Upravo zbog toga ova čuvena nemačka kozmetika ne sadrži mirise, parabene i veštačke dodatke.

Nakon čišćenja sledi aktiviranje ćelija putem Anti redness seruma i kreme. U pitanju je specijalno razvijena formula u čijoj je osnovi Teleangyn. Ovaj umirujući tetrapeptid uspešno otklanja kuperozu. Ujedno, štiti kožu od upala i poremećaja funkcionisanja, što je, zapravo, treći deo tretmana.

Estetski centar u Beogradu

Posetite estetski centar Beograd, Formoze Flori kako biste otklonile veliki kozmetički problem. Ne samo da ćete ovde naići na najefikasniji tretman, već će vam naše stručno osoblje pružiti sve savete za svakodnevnu negu kože.

0 Comments

Оставите одговор