Tretman za crvenilo i kuperozu

Tretman za crvenilo i kuperozu

adminids Comments 0 16/03/2019

Tretman za crvenilo i kuperozu efikasno otklanja neprijatne probleme čineći vaše lice lepim.

Zdrava koža je ideal kome svako teži, a blago rumeni obrazi i blistavi ten su njeni najbolji pokazatelji. Međutim, problem nastaje kada crvenilo nije prouzrokovano trenutnim stidom ili umorom, već pokazuje stanje koje traje duži vremenski period. Tada je reč o kožnom problemu koji utiče ne samo na estetiku, već i na samopouzdanje i kvalitet čitavog života.

Koji je najbolji tretman za crvenilo i kuperozu otkriva vam estetski centar u Beogradu, Formoze Flori.

Šta je kuperoza?

Kuperoza predstavlja kožno oboljenje koje karakterišu vidljivi, prošireni i ispucali kapilari. Najizraženija je na obrazima, mada se javlja i na čelu, nosu i bradi. U retkim slučajevima kod žena može da se proširi i na dekolte.

Prema statističkim podacima od nje pati oko 10 odsto odraslih stanovnika u svetu. Problem se obično razvija u adolescenciji i ranim 20-im. Ako se ne leči u 30-im, pa i 40-im godinama dolazi do pogoršanja.

Kuperoza najviše pogađa osobe sa bledim, nežnim tenom. Njenom razvoju naročito pogoduju mraz i vetar tokom hladnih dana. Da bi se izbegla pojava simptoma nega kože u zimskom periodu mora da obuhvati preparate koji je održavaju vlažnom i mekom.

Tretman za crvenilo i kuperozu

Takođe, nagle promene temperature kod osetljive kože mogu da izazovu iritaciju, crvenilo i pucanje kapilara. Pa je veoma važno da se oni očuvaju kako ne bi nastalo ozbiljnije stanje – rosacea. U tome značajnu ulogu ima profesionalni tretman za crvenilo i kuperozu.

Kada je neophodan tretman za crvenilo i kuperozu?

Tačan uzrok nastanka nije otkriven. Pored genetike i promena temperature, u faktore rizika spadaju i spoljašnji uticaji, kao što su određeni parfemi, deterdženti, tople kupke, hemikalije iz tkanina. Zatim, lekovi za lokalnu primenu, alkohol i začinjena hrana nalaze se na listi potencijalnih izazivača.

Kuperoza može da se razvije i pod uticajem psiholoških faktora. Naime, stalna izloženost stresu prvo se odražava na koži. Čak i naprezanja tokom kijanja, kao i blage povrede lica mogu da dovedu do pucanja kapilara i pojave simptoma.

Nega osetljive kože podrazumeva tretman za crvenilo i kuperozu

Dnevna nega kože je osnova za sprečavanje simptoma, ali stručnjaci savetuju da osobe koje imaju problema sa kuperozom ne koriste u kućnoj upotrebi maske za lice. Njima su potrebni medicinski tretmani lica od strane stručnjaka.

Tretman za crvenilo i kuperozu u estetskom centru Formoze Flori ima za cilj ojačavanje kapilara i povećavanje njihove otpornosti. Tom prilikom se upotrebljavaju posebni MD Biodroga proizvodi. Oni se baziraju na revolucionarnim peptidima, Derma Membran Kompleksu i Epidermalnom Faktoru Rasta koji pružaju maksimalne rezultate.

Prvi korak jeste čišćenje lica kako bi se otklonio mrtvi sloj ćelija i obezbedila bolja aplikacija preparata. Kod kože sklone crvenilu i kuperozi veoma je važna upotreba adekvatnih proizvoda. Ukoliko se koriste pogrešni, simptomi postaju izraženiji. Upravo zbog toga ova čuvena nemačka kozmetika ne sadrži mirise, parabene i veštačke dodatke.

Nakon čišćenja sledi aktiviranje ćelija putem Anti redness seruma i kreme. U pitanju je specijalno razvijena formula u čijoj je osnovi Teleangyn. Ovaj umirujući tetrapeptid uspešno otklanja kuperozu. Ujedno, štiti kožu od upala i poremećaja funkcionisanja, što je, zapravo, treći deo tretmana.

Estetski centar u Beogradu

Posetite estetski centar Beograd, Formoze Flori kako biste otklonile veliki kozmetički problem. Ne samo da ćete ovde naići na najefikasniji tretman za crvenilo i kuperozu, već će vam naše stručno osoblje pružiti sve savete za svakodnevnu negu kože.

0 Comments

Оставите одговор