Tretman 24-karatnim zlatom

Tretman 24-karatnim zlatom – Kraljevski tretman

adminids Comment 1 01/11/2018

Tretman 24-karatnim zlatom spada u pravi luksuz koji možete podariti svojoj koži.

S godinama čitav organizam, pa i koža, počinje da stari. Kako je lice najizloženije negativnim uticajima spoljašnje sredine, upravo su na njemu uočljive sve promene na telu. Zbog toga je nega kože primarna za očuvanje zdravlja i blistavog izgleda.

U svetu kozmetike i estetike postoje brojni preparati i anti aiging tretmani lica koji nam pomažu da očuvamo mladost kože, a među njima se posebno ističe tretman 24-karatnim zlatom.

Estetski centar Beograd, Formoze Flori vam otkriva zašto su Biodroga proizvodi broj jedan za tretman 24-karatnim zlatom.

Tretman 24-karatnim zlatom ima korene u davnoj istoriji

Zlato je od davnina korišćeno u ishrani, lečenju pa i u službi lepote. Prvi tragovi o njegovoj upotrebi potiču iz Starog Egipta.

Egipćani su verovali da ovaj plemeniti metal ima magijsku moć, te da pomaže u lečenju mnogih bolesti i štiti telo od starenja. Tako je egipatska kraljica Kleopatra koristila masku od zlata za očuvanje mladalačkog izgleda.

Iz Egipta, upotreba zlata se prenela na Rim, gde je dobilo naziv “eliksir zdravlja”, a najčešće je korišeno za lečenje reumatskih bolesti, kao i za kožna oboljenja kako bi ten bio besprekoran.

Zlato je bilo sastavni deo i tradicionalne kineske i indijske medicine (ayurvede) ne samo za otklanjanje zdravstvenih tegoba, već i za čišćenje, regeneraciju i pomlađivanje.

Tretman 24-karatnim zlatom

Ispitivanje efekta zlata nastavljena su sve do današnjih dana. Te je ono osnova za mnoge preparate kada je nega tela u pitanju.

Koliki blagotvorni efekat ima tretman 24-karatnim zlatom?

24-karatno zlato se nalazi u tečnom obliku. Odnosno kao koloidna suspenzija nanočestica u vodi.

One se usitnjuju od 1 do 1000 nm veličine. Na taj način omogućeno je prodiranje u najdublje slojeve kože pružajući joj multi efekat.

Tretman 24-karatnim zlatom aktivira čitav metabolizam. Naime, ioni prisutni u zlatu podstiču razmenu elektrona sa ćelijama kože. Što utiče na poboljšavanje cirkulacije. Samim tim i na eliminaciju otpadnih materija, a krajnji rezultat je zdrava koža i baršunast ten.

Takođe, zlato ima i antibakterijsko i antioksidativno svojstvo, pa pomaže u regulisanju alergija na koži i pojavu akni i bubuljica. Dok najveći učinak tretman 24-karatnim zlatom ima kod procesa prirodnog starenje i onog koje je izazvano dejstvom spoljašnje sredine. Pre svega, on usporava propadanje kolagena i čuva elastičnost kože lica, pa ona ne gubi tonus i sjaj, a pojava bora je odložena.

Ujedno, ovi tretamni mogu da se svrstaju kao tretmani za hiperpigmentisanu kožu. Jer, smanjuju proizvodnju melanina koji dovodi do pojave mrlja nakon dugog izlaganja sunčevim zracima.

Tretman 24-karatnim zlatom podmlađuje kožu preko noći!

Tretman 24-karatnim zlatom u estetskom centru Formoze Flori se izvodi pomoću preparata iz Biodroga linije Golden caviar pre age plus 30.

Ova nemačka kozmetika je poznata kao pionir na polju kozmetike, te je među prvima stvorila Biodroga kreme i maske sa česticama zlata. Formula je bazirana na vitaminu E, kofeinu iz zelene kafe i Pro-Matrix peptidima. Zahvaljujući ovim sastojcima vaše lica ne samo da je hidrirano, već i zaštićeno od starenja.

Popularno nazvan “kraljevski tretman” traje 90 minuta. Pre nanošenja maske obavezno je čišćenje i piling sa Enzymatic exfoliating powder kako bi se otklonile mrtve ćelije sa površine kože. Prednost ovog pilinga je njegova mogućnost upotrebe na svim tipovima kože, čak i kod najosetljivije, jer ne izaziva iritaciju.

Nakon pilinga na lice se nanosi koncentrat kavijara, a zatim i čuvena Golden caviar maska u listu. Prepoznatljivi zlatni listići maske natopljeni su koncentrovanim serumom sa ektraktom zlatnog kavijara, peptidima i hijaluronskom kiselinom, te čini čuda za samo 10 minuta delovanja.

Tretman 24-karatnim zlatom

Pretposlednji korak je umirujuća masaža kremastom maskom sa zlatnim kavijarom. Nakon koje slede kreme za 24-časovnu negu i područje oko očiju.

Podarite svojoj koži dozu luksuza koju nudi ekskluzivni estetski centar Formoze Flori.

 

Оставите одговор