PRP tretmani lica

PRP tretmani lica – Formoze Flori

adminids Comments 0 07/07/2018

PRP tretmani lica predstavljaju najnoviji trend u podmlađivanju kože.

Vremenom koža stari, gubi elastičnost, sjaj i tonus. Smanjuje se i kolagen pa dolazi do nastanka bora. Da bi se očuvala prirodna lepota svakim danom se razvijaju anti aiging tretmani lica koji su, pre svega, usmereni na nehirurške estetske intervenicije.

Upravo je PRP (Platelet Rich Plasma) jedna od metoda koje na prirodan način utiču na stvaranje novog kolagena u koži.

Šta su zapravo PRP tretmani lica ?

PRP je zapravo skraćenica od engleskih reči. Platelet znači trombocit, Rich – obogaćeno, a plasma je tečni deo krvi, odnosno plazma. U bukalnom prevodu znači tretman krvne plazme koja je obogaćena trombocitima.

Visoka koncentracija trombocita (čak 1 milion trombocita u 1 cm³ krvne plazme), kao i brojnih matičnih ćelija utiče na rast i obnovu ćelija.

PRP tretmani lica

 

Najveća prednost PRP (Platelet Rich Plasma) tretmana je u njegovoj bezbednosti. Naime, u pitanju je autologni proces, odnosno davalac je, ujedno i primalac. Na taj način rizik od infekcija i bilo kakvih komplikacija je sveden na minimun.

Zbog upotrebe krvne plazme popularno je nazvan vampirski tretman, kao i Drakula lifting. Iako čitav proces, u neku ruku, zvuči čudno, PRP tretmani lica su trenutno najpopularniji tretmani regeneracije. O čemu govori i iskustvo poznatih dama, kao i mnogih žena širom sveta.

PRP (Platelet Rich Plasma) ima široko polje delovanja

Stručnjaci naglašavaju da ne postoji ništa sigurnije u lečenju od vlastitog organizma. Upravo zato se PRP (Platelet Rich Plasma) tretmani primenjuju više od 30 godina u raznim oblastima medicine. Ortopedija, sportska medicina, stomatologija, plastična i rekonstruktivna hirurgija, maksilofacijalna hirurgija, kardio- hirurgija, samo su neke od grana gde PRP ima veliki značaj. Poslednjih 10 godina koristi se u estetskoj medicini. Koristi se u pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka, poboljšanju izgleda i kvalitete kože, smanjivanje bora, otklanjanju strija, podočnjaka i kesica ispod očiju.

PRP (Platelet Rich Plasma) su, takođe, tretmani ožiljaka. A pozitivno deluju i na povećavanje usana i rast kose.

Kako se izvode PRP tretmani lica ?

Nega kože ovim tretmanom je veoma jednostavna. Uzima se krv od klijenta kome se radi tretman i u laboratoriji se centrifugira kako bi se tečni deo, tj. plazma izdvojila od statičnog dela. Tako dobijena plazma se pomeša sa anestetikom i spremna je za ubrzigavanje.

PRP tretmani lica

Kao što se mezoterapija lica izvodi malim iglama, tako se i kod PRP (Platelet Rich Plasma) tretmana primenjuju veoma tanke i male igle, što garantuje da neće ostati tragovi od uboda.

Zavisno o efektu koji želimo postići, plazma se ubrizgava u površnije ili dublje slojeve kože.

Rezultati se postepeno pojavljuju u prvih mesec dana nakon tretmana. Razlog leži u vremenu koje je potrebno da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju. Zbog toga vaša koža iz dana u dan postaje lepša i zategnutija. Da bi se postigao potpuni PRP efekat preporučuje se 3 tretmana u razmaku od 6 nedelja. Postupak se, ukoliko želite, može ponoviti za 12 meseci.

Treba napomenuti da se PRP tretmani lica ne smeju primenjivati kod osoba sa aktivnom infekcijom kože, aknama, kožnim bolestima, teškim metaboličkim i sistemskim bolestima, poremećajem funkcije trombocita i karcinomom.

Estetski centar Formoze Flori ima obučeni stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom u polju PRP tretmana.

0 Comments

Оставите одговор