Nega suve kože

Nega suve kože – Intense Moisture Treatment

adminids Comment 1 07/05/2018

Nega suve kože zahteva poseban tretman.

Koža je jedan od najvažnijih delova tela, a ona na licu je i najnežniji deo. Baršunasta koža lica i porcelanski ten san je svih žena. Međutim, retko koja srećnica se rodi sa takvom kožom, te je upotreba raznih preparata za negu obavezna.

Veliki broj žena imaju suvu i dehidriranu kožu. Osećaj grubosti i zategnusti, pa čak i crvenilo, perutanje i svrab je glavna karakteristika ovog tipa.

Suvu kožu mogu dobiti u određenim periodima tokom godine i pripadnice lepšeg pola koje, inače, imaju normalni ten.

Nega suve kože

Najčešće je to slučaj u toku leta usled prekomernog izlaganja sunčevim zracima. Zimi se može javiti zbog vetra, niskih temperatura i boravka u zagrejanim neprovetrenim prostorijama.

Ovi spoljašnji radikali stvaraju stres našem licu i dovode do isušivanja, te je potrebna posebna nega suve kože kako bi se oporavila.

Takođe, suva koža može nastati i neadekvatnom dnevnom rutinom, kao što je često pranje i korišćenje neodgovarajućih preparata, pa čak i zbog upotrebe pojedinih lekova.

Ponekad, isušivanje nastaje usled genetskih i hormonskih uticaja, ili, jednostavno, je deo prirodnog procesa starenja.

 Nega suve kože započinje prepoznavanjem problema

Najlakši test kojim možete da proverite da li imate suvu kožu jeste da se umijete i da ne obrišete lice.

Ukoliko nakon deset minuta koža počinje da zateže, pecka i osetite umereni svrab, to je znak da je ona suva i dehidrirana.

Takva koža je veoma tanka, bez prirodne vlage i podložna stvaranju sitnih bora. Zato, nega suve kože podrazumeva korišćenje proizvoda koji dovode u normalu dubinske slojeve da bi se pospešilo lučenje sebuma. Na taj način sprečava se isušivanje kože i dodaje ono što joj nedostaje – masnoća i vlaga.

 Nega suve kože pomoću hemijskog pilinga

Nega suve kože zahteva promenu životnih navika. Uvođenje uravnotežene ishrane, fizičke aktivnosti i kvalitetnog sna je prvi korak u tome.

Nega suve kože

Međutim, suva koža je podložna nastajanju bora, pa je potrebno obavljati i hemijski piling. Njime se otklanja spoljašnji sloj mrtvih ćelija i dobija vidno podmlađena koža lica sa boljim tonusom, teksturom i bojom.

Ovi medicinski tretmani imaju specifične formule za određene probleme.

Površinski hemijski piling na bazi glikolne, salicilne, mlečne i limunske kiseline idealan je za manje bore i akne. Kako nema ljuštenja kože, niti dugotrajnog crvenila, oporavak je veoma kratak.

Za uspešno otklanjanje dubokih bora, fleka i ožiljaka koristi se piling na bazi trihlorsirćetne kiseline.

Nega suve kože – Biodroga tretman je sve što vam treba!

Drage dame, budite poput Italijanki!

Umesto da čekate da se pojave prve bore i problem suve kože, pa onda da se borite sa njima, podarite svojoj koži odmah najbolje.

Za dnevnu rutinu, počev od čišćenja, pa do raznih seruma sa zaštitnim faktorima, koristite Biodroga tretman.

U saradnji sa dermatolozima, čuvena kozmetička kuća Biodroga je razvila Intense Moisture Treatment koji pruža optimalnu negu i zaštitu suvoj koži.

Bogata tekstura sa uljem avokada je prilagođena potrebama suve kože.

Bioaktivni vlažni kompleks sadrži madecassoside koji obnavlja vlakna za popunjavaje nepravilnosti i omogućuje transport vode unutar kože.

Hijaluronska kiselina deluje kao magnet za vodu, jer štiti kožu od gubitka vlage. Zahvaljujući tome koža je intenzivno hidrirana, a bore su redukovane.

Nega suve kože

Intense Moisture Treatment, kao i sve druge Biodroga proizvoda možete nabaviti u kozmetičkom salonu Formoze Flori koja je direktni uvoznik.

Podarite vašoj koži najbolje!

Оставите одговор