biodroga prodaja proizvoda

Nega kože – Biodroga proizvodi

adminids Comments 19 17/04/2018

Nega kože je obavezna ne samo zbog estetike već zbog zdravlja čitavog tela.

Koža je najveći organ na telu, pa je potrebna i posebna pažnja. Naročito kada je u pitanju koža lica koja predstavlja njen najnežniji deo.

Imati lepu kožu u svakom godišnjem dobu zaista je teško. Tokom leta ona “trpi” sunčeve zrake, slanu morsku vodu i rad klima uređaja gde god uđemo. Zimi vaša koža je izložena udarima vetra, hladnom vazduhu i suvim, zagrejanim prostorijama.

Nega kože

Zato, nega kože mora postati vaša rutina. Jedino ako joj zaista posvetimo pažnju imaćemo meku, sjajnu, a ujedno i zdravu kožu.

Nega kože prema tipu

Postoje četiri osnovna tipa kože – normalna, suva, masna i kombinovana.

Tip zavisi od genetike, ali i od niza spoljašnjih faktora, kao i od životnih navika. Na osnovu tipa birate i preparate za negu.

Normalna koža se definiše kao dobro izbalansirano stanje kože. To znači da ima dobre pore, dobru cirkulaciju krvi, baršunastu, meku i nežnu teksturu, bez nesavršenosti.

Suva koža predstavlja stanje u kom koža proizvodi manje sebuma te ne može da zadrži vlagu i formira zaštitni omotač protiv spoljašnih uticaja. Karakteriše je perutanje u pečatima, grub i flekav izgled, zategnutost i iritacija.

Masna koža ima pojačanu proizvodnju sebuma. Ona ima proširene, jasno uočljive pore, izražen sjaj i sklona je različitim oblicima akni.

Kombinovana koža ima tzv. T-zonu (čelo, brada i nos) koja je masna, dok su obrazi suvi ili normalni.

Osnovna nega kože

Iako nega kože zavisi od njenog tipa, postoje određena pravila kojih treba svakodnevno da se pridržavamo bez obzira kakvu kožu imamo. Nega suve kože je zahtevnija.

Voda je izvor zdravlja. Zato, nemojte da zaboravite na količinu vode koju treba da unesete tokom dana. Lepota dolazi iznutra, a sa njom i blistava koža. Bez obzira da je leto ili zima, obavezno je 8 čaša vode dnevno, jer hidriranje ne zavisi od godišnjeg doba.

Nega kože

Relaksirajuća kupka nakon napornog dana zvuči savršeno. Međutim, ona dovodi do isušivanja kože. Umesto izležavanja u kadi izaberite tuširanje mlakom vodom ili kombinacijom tople i hladne vode. To će podstaći prokrvljenost čitavog organizma, pa tako i kože, koja će dobiti više kiseonika.

Nega kože – čišćenje i toniranje

Nega kože se, pre svega, bazira na tome da ona bude čista i da se prilikom pranja ne koriste agresivni, već kremasti sapuni. Na taj način se uklanja znoj, sebum, šminka i prljavština, a lice se priprema za dalju negu, jer čista koža bolje upija kreme za lice.

Nega kože

Nakon čišćenja kožu treba tonirati jer se time normalizuje PH nivo vaše kože. Bez obzira da li ste u toku dana koristile make up uticaj negativnih spoljnih faktora stalno je prisutan, pa je zato obavezno korišćenje tonika.

Hidriranje ima veliki značaj u nezi kože

Promena godišnjih doba može dovesti do perutanja kože pa čak i do pojave suvih pečata na njoj. Nakon tuširanja obavezno koristite kvalitetno hidrata­ntno mleko za telo ako želite da izgledate sveže, zdravo i odmorno. Ukoliko imate osetljivu kožu koristite proizvode za negu dečije kože i na bazi aloe vere.

Koža lica zahteva posebnu negu. Da biste sprečile pojavu bora, a vaša koža izgledala sveže, zdravo i odmorno dermapen je pravo rešenje za vas.

Kombinuje se sa primenom hijaluronske kiseline, vitamina C i E i najkvalitetnijih Biodroga proizvoda.

Nega kože podrazumeva i odgovarajući piling

Da biste otklonile mrtve ćelije kože potreban je piling. Ova nega kože obavlja se jednom nedeljno. Ako je primenjujete češće može doći će iritacije i slabljenja prirodne zaštite kože.

Nega kože

Sve potrebne proizvode za negu kože kozmetičke kuće Biodroga možete pronaći u kozmetičkom salonu Formoze Flori.

 

19 Comments

Оставите одговор