Nedeljna nega kože u zimskom periodu

Nega kože u zimskom periodu

adminids Comments 0 13/12/2018

Nega kože u zimskom periodu zahteva dodatnu pažnju.

Spremni ili ni – niske temperature su stigle, a sa njima i snežne padavina i oštar vazduh koji ledi kosti. Ovakve vremenske prilike ostavljaju tragove na telu, zato koža počinje da pecka, svrbi i zateže. Usne i ruke postaju ispucale, a kosa bez sjaja.

Ipak, uz malo truda i vremena, možete i u hladnim mesecima imati zdravu kožu i besprekorni ten.

A šta obuhvata nega kože u zimskom periodu otkriva vam estetski centar Beograd, Formoze Flori.

Pravilna nega kože u zimskom periodu počinje tuširanjem

Vrela kupka zvuči kao savršen način da se probudite i zagrejete. Međutim, ona najviše šteti vašem organizmu, jer dolazi do naglog ubrzavanja cirkulacije, a to dalje može dovesti do crvenila i iritacije.

Takođe, dugo izlažavanje u kadi skida prirodni sebum sa kože, pa ona postaje osetljivija na negativne spoljašnje uticaje. Zbog toga stručnjaci poručuju da nega kože u zimskom periodu podrazumeva samo tuširanje. Pri tome ne smete provesti duže od 10 minuta pod mlazem mlake vode.

Za dodatnu zaštitu tela od isušivanja koja preti tokom zime, tu je nemačka kozmetika Biodroga. Njena Energizing linija za telo je posebno kreirana da podstakne mikrocirkulaciju, a samim tim i bržu obnovu ćelija kože.

Energizing refreshing shower gel pruža blagotvorni efekat tokom tuširanja. Formula sadrži ekstrakt algi i pantenola koji osvežavaju i umiruju kožu.

Nedeljna nega kože u zimskom periodu

Da bi nega tela bila potpuna nemojte da zaboravite da nakon tuširanja nanesete Energizing cellular body lotion. Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini i stem ćelijama jabuke koža ne samo da je hidrirana već i zategnuta i sjajna, jer ovaj losion nudi jedinstveni antiaging efekat.

Nega kože u zimskom periodu – hidratacija lica

Lice je najizloženije naletima vetra i zagrejanom vazduhu. Upravo su oni glavni krivci za suvu kožu i pojavu bora, pa nega kože u zimskom periodu treba akcenat da stavi na hidrataciju lica.

Prilikom izbora kreme vodite računa da ona bude prilagođena vašem tipu kože. Kao i godinama starosti. Preporučljivo je da ona sadrži, pre svega, hijaluronsku kiselinu i vitamine C i E.

Upravo Biodroga kreme nude savršenu hidrataciju. Proizvodi Intense moisture formula namenjeni su dehidriranoj koži. Biokativni kompleks podstiče raspodelu vode. Dok beta Glukani štite od njenog ponovnog gubitka. Linija proizvoda sadrži kreme za svaki tip kože. Uključujući i nežni predeo oko očiju.

Nedeljna nega kože u zimskom periodu

Nega osetljive kože je delikatna. Jer su simptomi naročito izraženi tokom zime. Biodroga nudi rešenje i kod ovog problema. Posebna Sensitive formula bazirana je na Derma Membrane Complex-u (DMC) koji pruža ravnotežu kože omogućujući joj nesmetano obavljanje osnovnih funkcija, dok pantenol smanjuje iritacije i regeneriše je.

Nedeljna nega kože u zimskom periodu

Pogrešno je mišljenje da piling zimi šteti koži. Naprotiv! On je jedini način da se uklone mrtve ćelije sa kože nastale njenim isušivanjem. Ukoliko ne vršite redovno piling tela biće pojačano perutanje i koža će izgledati beživotno.

Relaxing sweet sugar peeling svojom blagom formulom otklanja sve nepravilnost čineći da koža koža bude glatka i sjajna.

Nedeljna nega kože u zimskom periodu

Pored tela, i licu je potrebna nedeljna dubinska nega, a u tome vam mogu pomoći Biodroga sheet maske za lice. U zavisnosti od potrebe možete izabrati LUXURIOUS GRAPE SHEET MASK za revitalizaciju i mladalački sjaj ili, pak, WHITE TRUFFLE ANTI-AGE SHEET MASK za otklanjanje bora.

Dodatnu hidrataciju pružiće vam BLUE ORCHID MOISTURE SHEET MASK. Dok će vas DE-STRESS ALGAE SHEET MASK osloboditi iritacije, crvenila i zatezanja.

Sve Biodroga proizvode možete nabaviti i kod nas, u estetskom centru Formoze Flori koji je zvanični zastupnik čuvenog brenda.

 

0 Comments

Оставите одговор