Mezoterapija lica

Mezoterapija lica u estetskom centru Formoze Flori

adminids Comments 5 02/06/2018

Mezoterapija lica je najtraženiji tretman u poslednjih nekoliko godina. Predstavlja savremenu nehiruršku metodu ubrizgavanja vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji deo kože. Odatle je dobila i  naziv, jer na grčkom mesos znači srednji, a therapeia medicinski tretman.

Mezoterapija je prvobitno korišćena za otklanjanje bola

Mezoterapija se razvila u Francuskoj. Naime, doktor Michel Pistor je, vršeći klinička istraživanja 1952. godine, razvio polje mezoterapije. Šest godina kasnije ovaj tretman je dobio naziv i opisan kao “malo, razrađeno i u pravo mesto”. Mezoterapiju je 1987. godine French Académie Nationale de Médecine uvrstio u specijalnu granu.

U početku tretman je primenjivan u terapiji bola, sportskoj i fizikalnoj medicini i reumatologiji. U ovim granama i danas zauzima svoje mesto, a posebno je popularna kod profesionalnih sportista. Međutim, u poslednje vreme najveći značaj ima u estetskoj medicini.

Kako se izvodi mezoterapija lica?

Postoje dve vrste ove procedure – sa iglom, gde se mezokokteli iglom ubrizgavaju u kožu, i bez igle, kada se nanose aparatom ili dermarolerom. Efikasniji je tretman sa iglom, jer aktivne supstance prodiru u dublje slojeve kože.

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica obuhvata, zapravo, ubrizgavanje manjih doza koktela napravljenih od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa i amino-kiselina. To podrazumeva L-karnitin, mezostabil, vitamin C, vitamin A, ekstrakt artičoke, oligoelemente, kofein, hijaluronsku kiselinu, dekspantenol, ginko bilobu… Veoma je bitno da su sve supstance u pravilnom odnosu i da imaju oznaku CE Class III. Jedino ona pruža garanciju da je proizvod dobar za ubrizgavanje u kožu.

Iako se mezoterapija primenjuje samo na problematične regije na telu, kokteli kombinuju veliki broj aktivnih supstanci koje ne deluju samo na jedan problem i rešavaju ga lokalno i trenutno. Već se njime stimulišu potkožni procesi koji problem otklanjaju na duži period.

Šta rešava mezoterapija?

Mezoterapija lica rešava širok spektar problema. Uspešno uklanja bore i zateže kožu, odnosno rade se anti aiging tretmani lica s hijaluronskom kiselinom, vitaminima i antioksidansima. Zamena je i za botox tretmane. Zatim se primenjuje za izbeljivanje fleka, rejuvenaciju i otečenost oko očiju i tamne kolutove.

Mezoterapija lica

Takođe, ovom procedurom može se stimulisati i rast nove kose i uklanjati celulit i strije.

Mezoterapiju izvode stručna lica

Mezoterapiju može da izvodi samo stručno lice koje je prošlo potrebnu obuku, najčešće je to licencirani lekar.

Mezoterapija lica

Pre početka tretmana treba da proverite opšte stanje organizma. Obavezno naglasite da li patite od nekog zdravstvenog problema, da li pijete antibiotike ili neke druge lekove za hronične bolesti. Tek tada terapeut može da odredi koji mezoterapijski koktel vam je potreban. Jer, svaki tretman je individualan i zavisi ne samo od problema koji treba da se tretira već i od godina starosti, pola, telesne težine, pa čak i od životnih navika pacijenta (pušenje, izlaganje sunčevim zracima).

Preporučuje se serija od nekoliko tretmana, po strogo utvrđenim pravilima, a rezultati su vidljivi nakon dva do tri tretmana.

Estetski centar Formoze Flori ima stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom u polju mezoterapije, kao i svih tretmana kada je nega kože u pitanju.

 

Оставите одговор