Mezoniti

Mezoniti – revolucija u podmlađivanju

adminids Comments 0 08/06/2018

Mezoniti predstavljaju revolucionarnu tehniku zatezanja, podmlađivanja i podizanja kože i potkožnog tkiva.

Posle 40. godine, a naročito sa ulaskom u menopauzu kod većine žena pojavljuje se opuštena koža. Odnosno, gubitak tonusa u donjoj polovini lica. Da bi koža zadržala svoj sjaj i elastičnost, potrebno je krenuti na vreme sa tretmanom. Upravo 3D mezoniti daju najbolji efekat za sprečavanje daljeg opuštanja.

U ovom blogu vam ukazujmo na prednosti koje donosi ovaj inovativni tretman.

Mezoniti su, zapravo, vlakna!

Mezoniti su biorazgradive niti. Napravljene su od potpuno bezbednih materijala koji se koriste ne samo u estetskim tretmanima, već i u dečijoj hirurgiji.

Mezoniti

Metoda podmlađivanja kože poznata je nekoliko decenija. Ranije su se za to koristila razna sredstva, kao što su zlatne niti ili niti od platine i bioarmiranje hijaluronom. Međutim, od ovih tretmana se odustalo zbog negativnih efekata. Ne samo da su zahtevali dug oporavak, već su se javljale i različite komplikacije. Takođe, jednom stavljene zlatne niti ostaju u koži ceo život, što dovodi do ograničavanja u korišćenju drugih estetskih procedura.

Za razliku od njih mezoniti predstavljaju minimalno invazivnu proceduru, apsolutne absorpcije. To znači da nakon 180 do 240 dana potpuno se gube iz kože. A posebna prednost se ogleda što nakon resorpcije, nastaje nov kolagen, koji stvara svoju, prirodnu nit! Na taj način se postiže snažan lifting efekat.

Mezoniti dolaze u različitim vrstama zavisno od namene. Obični linearni namenjene su mlađoj koži i plitkim borama. Spiralni mezoniti se koriste kada je potreban jači lifting efekat, dok cog niti, pomoću župčastih krilaca, doprinose većoj stimulaciji kolagena.

Mezoniti se razliku i po debljini u zavisnosti od tretirane oblasti.

Mezoniti omogućavaju prirodni izgled kože!

Mezoniti se koriste za popunjavanje bora između obrva, na čelu, oko očiju, usana. Pružaju odlične rezultate i na vratu, dekolteu, nadlakticama, stomaku i bedrima, tako da predstavljaju revoluciju kada je nega kože u pitanju.

S obzirom da imaju mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju podmlađivanje bez vidljivih defekata. Naime, čitav postupak uvođenja niti je bezbedan. Igle koje se koriste su elastične i izdržljive i od rastegljivog čelika, tako da nema opasnosti od lomljenja ili deformisanja. Modrice se samo ponekad javljaju. Te se pacijent može odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima, a već nakon 10 dana mogu se raditi i drugi tretmani.

Prvi efekti vidljivi su par dana posle tretmana, a potpuni nakon par meseci. Uticaj mezonita traje od 2 do 5 godina, u zavisnosti od stanja kože.

Kako izgleda tretman mezonitima?

Mezoterapija licaje veoma efikasan način očuvanja mladolikosti vaše kože i vraćanja godina unazad.

Međutim, tretman mezonitima, kao i svi anti aiging tretmani lica daje neverovatne rezultate! Cela procedura započinje konsultacijom sa lekarom. Nakon dogovora koji će se deo lica ili tela tretirati, pravi se plan koliko mezonita treba da se ubaci u kožu. Tretirana regija se dezinfikuje, a zatim se nanosi anestetik u vidu krema koji odstoji 15 minuta. Kada anestetik počne da deluje počinje proces ubacivanja vlakana. U zavisnosti od njihove količine tretman traje od 10 do 30 minuta.

Mezoniti

Treba napomenuti da se mezoniti ne smeju ubrizgavati osobama koje boluju od autoimunih bolesti, ekcema, psorijaze, infekcija kože, poremećaja koagulacije krvi i onkoloških oboljenja.

Tretman sa mezonitima možete obaviti u prijatnom ambijentu estetskog centra Formoze Flori, uz profesionalno osoblje i vrhunske preparate.

0 Comments

Оставите одговор