Masaže tela

Masaže tela u estetskom centru Formoze Flori

adminids Comments 3 06/12/2018

Masaže tela predstavljaju najstariji i najprirodniji tretman lečenja.

Još je praistorijski čovek instiktivno rukom pritiskao bolno mesto na telu, pa slobodno možemo reći da terapeutska masaža postoji od davnina.

Prvi podaci potiču iz Kine 3000. godine pre Nove ere. Tu se razvijala uporedo sa akupunkturom i upotrebom biljaka u lečenju, odatle su se proširile na Japan, gde je nastala posebna vrsta – shiatzu.

Istorija beleži i da su Drevni Rimljani, Grci i Egipćani koristili masaže tela kao jedan vid lečenja, a ta glavna uloga ostalo je do današnjih dana.

Masaže tela – vrste

Tokom godina razvile su se razne tehnike masaže tela.

Prema načinu izvođenja dele se na: manuelne, tj. ručne i aparaturne.

Aparaturne masaže tela se izvode uz pomoć određenih aparata. Mogu biti: vibraciona, presomasaža, hidromasaža, kriomasaža itd.

Klasične ručne masaže tela i danas su najefikasnije sredstvo za otklanjanje bola i oblikovanje tela. Svrstvaju se u tri velike grupe:

Terapeutske ili medicinske masaže služe za lečenje različitih oboljenja,

Sportske masaže su, zapravo, relaksirajuće. Koriste se za opuštanje nakon treninga, ili za podizanje kondicije kao deo pripreme tela za napor,

Higijensko – estetske masaže čuvaju opšte zdravlje, pa čine značajni deo kada je nega tela u pitanju.

Masaže tela

Iz ove podele, na osnovu različitih tehnika, nastale su brojne ručne masaže. Među njima najpoznatije su anti celulit masaže, švedska, havajska, antistres, masaže vulkanskim kamenjem. Kao i masaže pojednih delova tela, tj. parcijalne.

Estetski centar Beograd, Formoze Flori u ovom blogu vam otkriva Balinežansku masažu.

Balinežanske masaže tela predstavljaju kombinaciju medicinskih tretmana iz Indije, Kine i jugoistočne Azije.

Naime, oko 600. godine trgovci začina duž arhipelaga doneli su na Bali hinduizam i budizam. Sa ovim religijama razvijen je čitav kulturološki sistem koji uključuje i načine lečenja.

Iz indijske ajurveda medicine uvedena je upotreba biljaka i ulja, dok su iz budizma došle tehnike akupresure karakteristične za kinesku medicinu.

Balinežanske masaže tela svoj vrhunac su doživele za vreme vladavine Imperije Madžapahit sa ostrva Java. Dame sa ovog dvora veliku pažnju poklanjale su lepoti, pa su primenjivani razni tretmani za negu tela. Sa prodorom muslimanski snaga 1478. godine članovi kraljevske porodice bili su prinuđeni da se presele na Bali, te su zahvaljujućim njihovom znanju masaže tela podignute na viši nivo.

Tradicionalna Balinežanska masaža zadržana je do danas. Svako selo ima svog iscelitelja koji je kvalifikovan za masažu, a primenjuje se i na bebama.

Blagodeti Balinežanske masaže tela

Balinežanska masaža se bazira na holističkom pristupu. Odnosno, podrazumeva akupresuru, čvrsto i nežno potiskivanje, lupanje i valjanje kože. Na taj način se stimuliše cirkulacija i podstiče životna energija “či”, a napeti mišići se opuštaju i bolovi u zglobovima nestaju.

Ova tehnika uključuje i aromaterapiju. Upotreba eteričnih ulja ne čini samo tretman ugodnijim, već oslobađa od stresa i umora, dajući telu osećaj mira i blagostanja.

Masaže tela

S obzirom da Balinežanska masaža prodire u dublje slojeve mišića može se koristiti i za sporstke povrede, kao i za regeneraciju čitavog organizma.

Nahranite svoje telo i um magičnom Balinežanskom masažom u estetskom centru Formoze Flori.

 

 

Оставите одговор