Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjem

adminids Comments 0 02/01/2019

Masaža vulkanskim kamenjem predstavlja posebnu vrstu masaže tela prilikom koje se zagrejano kamenje postavlja na ključne tačke na telu.

Stres, brz način života i nedovoljna aktivnost doveli su do veće pažnje kada je nega tela u pitanju. Više nisu dovoljni preparati za negu kože i medicinski tretmani lica, već se morate posvetiti čitavom organizmu. U tome vam može pomoći blagotvorni efekat masaže.

Masaža vulkanskim kamenjem

Zašto je masaža vulkanskim kamenjem značajna otkriva vam estetski centar Beograd, Formoze Flori.

Masaža vulkanskim kamenjem je jedan od najstarijih medicinskih tretmana

Od davnina ljudi su koristili kombinaciju dodira, toplote i kamenja za dijagnostiku i lečenje mnogih bolesti.

Terapeutska masaža sa kamenjem bila je poznata kod Kineza pre 2.000 godina. O tome svedoče i prvi pisani podaci. Naime, kineski lekari su upotrebljavali oštro, Bian kamenje za lečenje.

Stari Indijanci su, takođe, pozvali tehniku masaže sa kamenjem. Koristili su je za otklanjanje grčeva u donjem delu stomaka.

Prema mišljenju mnogih stručnjaka razvijena je na Havajima. Ovde je vrelo kamenje obmotavano u lišće i stavljano na bolno mesto. Drugi način lečenja bola podrazumevao je stavljanje kamenja u iskopane jame, koje su, zatim, prekrivane lišćem. Pacijent je ležao preko jama što je omogućavalo da lekovita svojstva bilja uđu u telo.

Moderna masaža vulkanskim kamenjem nastala je krajem 20. veka

Mary Nelson je 1993. godine slučajno pokrenula trend masaže vulkanskim kamenjem. Ova terapeutkinja je počela da masira svoju nećaku dok su provodile vreme u sauni. Tom prilikom koristila je zagrejano kamenje i sopstvenu tehniku pokreta. Kako se masaža pokazala delotvornom za otklanjanje bola u leđima i vratu Mary je došla na ideju da joj vrati staru slavu.

Masaža vulkanskim kamenjem obuhvata zagrevanje kamenja u vodi na temperaturi od 45 stepeni Celzijusovih. Tako zagrejano kamenje ne stavlja se direktno na telo. Već terapeut njime zagreva svoje dlanova i koristi ga u kombinaciji sa uljem za masaranje kože, mišića i ligamenata laganim pokretima.

Nakon ovakve pripreme veći zagrejani komadi stavljaju se na energetske tačke na telu – na leđima, stomaku, dlanovima i između prstiju na nogama.

Kako deluje masaža vulkanskim kamenjem?

Toplo vulkansko kamenje vrši izvlačenje negativne energije, smanjujući napetost u telu. Na taj način pospešuje se cirkulacija, razmena materija u organizmu i detoksikacija. Generalno gledano, masaža vulkanskim kamenjem obnavlja energiju u telu.

Naročito je značajna za lečenje reumatskih bolesti, degenerativnih stanja kičmenog stuba, sportskih povreda. Zbog umirujućeg dejstva uspešno otklanja simptome PMS-a, nesanice, pa i despresije.

Ova vrsta masaže ne preporučuje se ljudima sa visokim krvnim pristiskom, proširenim i trombotičnim venama, malignim bolestima. Zatim kod pacijenata koji imaju bilo kakvu infekciju na koži ili zapaljenski proces. Tretman se ne sme primenjivati ni tokom trudnoće i trajanja menstruacije.

Masaža vulkanskim kamenjem

Ukoliko želite da osetite čarobno dejstvo vulkanskog kamenja posetite estetski centar Formoze Flori. Stručno osoblje i čuveni Biodroga proizvodi učiniće efekat potpunim.

 

0 Comments

Оставите одговор