HIJALURON FILERI

Starenje je fiziološki proces tokom koga se pojavljuju fine linije i bore koje se filerima mogu uspešno tretirati. Fileri su specijalno proizvedeni gelovi, koji sadrže visok procenat hijaluronske kiseline.

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je supstanca koja je prisutna u koži ali se gubi u procesu starenja, a ima funkciju održavanja hidriranosti i turgora kože. Nažalost, ona se vremenom gubi, što je jedan od uzroka starenja kože lica i tela, a tako i pojave bora.

ZA ŠTA SU IDEALNI HIJALURON FILERI?

  • popunjavanje već nastalih bora na koži
  • nadoknadu potkožnog masnog tkiva koje se vremenom gubi
  • biorevitalizaciju kože jer stimuliše stvaranje novog kolagena

Savremeni hijaluronski fileri su dobijeni sintetički putem genetskog inženjeringa. Oni u potpunosti imitiraju prirodni hijaluron u koži. Dokazan je njihov stimulativni efekat na okolno tkivo, što znači da i posle njihove resorpcije koža ostaje u mnogo boljem stanju nego sto je bila pre punjenja. Ona je osvežena i ublaženih bora, a kod mlađih žena upotrebom dobre tehnike dolazi i do potpunog nestanka bora. Kod starijih osoba bore mogu biti znatno ublažene.

U kombinaciji sa mezoterapijom fileri su idealno rešenje za odlaganje hiruškog liftinga. Korišćenjem hijalurona visoke čistoće dugoročni efekti su zagarantovani dok je mogućnost komplikacija svedena naminimum.
Tretman traje oko 45 minuta.