Hemijski piling lica

Hemijski piling lica – Dugoročno poboljšava kvalitet i strukturu kože

adminids Comments 2 14/09/2018

Hemijski piling  predstavlja najučinkovitiju proceduru kojom ćete postići dugoročna poboljšanja kvaliteta i strukture kože.

Savršen ten i baršunasta koža san je svih dama. Međutim, retke su one koje ovakvom prirodnom kožom mogu da se pohvale. Dejstvo brojnih spoljašnjih faktora, stres i starenje dovode do brojnih nepravilnosti na vašem licu, pa su neujednačen ten, fleke, proširene pore i ožiljci od akni česti problemi sa kojima se žene širom sveta bore, a u njihovom rešavanju može pomoći hemijski piling lica.

Estetski centar Formoze Flori otriva vam koliki značaj ima hemijski piling lica za vašu kožu.

Hemijski piling je poznat od davnina

Iako je hemijski piling lica popularan kod nas poslednjih godina, on, zapravo, ima veoma dugu istoriju. Još su stari Egipćani primetili da kupanje u mleku i trljanje kože ljuspicama voća čini je svežom i elastičnom.

Ipak, hemijski piling lica je prvi put zvanično upotrebljen u drugoj polovini 19. veka, a za to je zaslužan nemački dermatolog Paul Gerson Una koji je utvrdio da kombinacija salicilne kiseline, rezorcina i trihlorsirćetne kiseline ima značaj u lečenju pega i nepravilnosti na koži. Ispitivanja su nastavili drugi naučnici stvarajući značajnu teorijsku bazu za ovu proceduru. Otkrivene su i klasifikovane supstance koje se danas primenjuju u savremenoj kozmetologiji. A među njima je najznačajnija alfahidroksikiselina (AHA) čiju primenu je razvio američki dermatolog Eugene Van Scott.

Hemijski piling vraća koži mladost

Hemijski piling je medicinska procedura kojom se na prirodan, nehirurški način regeneriše koža i stimuliše proizvodnja kolagena. Naime, primenom određenih preparata vrši se kontrolisano skidanje slojeva kože u cilju njene regeneracije. To znači da nakon tretmana ona postaje svežija, zdravija, svetlija i glatka.

Pored lica, hemijski piling se može koristiti i na dekolteu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od problema koji se tretira može biti površinski, srednje dubinski i dubinski piling, a od sastojaka koji se koriste postoji nekoliko vrsta.

Blagi hemijski piling voćnom kiselinom (20 odsto glikolne kiseline) se koristi za otklanjanje masnoća. Dok srednje jaki (do 70 odsto glikolne kiseline) za uklanjanje fleka, mitisera, proširenih pora, za lečenje akni i smanjenje pigmentacije kože. Osim samostalno, on je dobar uvod u druge tretmane, kao što je mezoterapija lica. Mlečna kiselina zbog efekta dubinske hidratacije ima veliku primenu kada je nega suve kože u pitanju. Salicilna kiselina ima najveću primenu kod problematične kože za lečenje akni i bubuljica. Ne samo da ih otklanja već sprečava nastanak novih, bez iritiranja kože.

Hemijski piling trihlorsirćetnom kiselinom (TCA) spada u srednje dubinske i dubinske sa koncentracijom kiseline od 15 do 80 odsto. Koristi se za podmlađivanje kože i uklanjanje fleka koje su posledica velikog izlaganja sunčevim zracima, a najveći značaj imaju kao tretmani ožiljaka od akni.

Hemijski pilinzi fenolom su najdublji, te mogu da izbrišu i do 10 godina samo jednom primenom. Koriste se kao anti aiging tretmani lica, tj. za staračku kožu i duboke bore, i to samo u slučaju da se ne mogu primeniti druge metode.

Da li je hemijski piling bolna procedura?

Na osnovu pregleda stručnog lica utvrđuje se vrsta pilinga. Nanosi se na očišćenu kožu gde deluje 5 minuta. Procedura nije bolna, a prvi rezultati su odmah vidljivi. Po završetku se nanosi umirujući serum i krema za oporavak kože iz Biodroga linije proizvoda.

Period oporavka zavisi od vrste pilinga. Kod površinskog pilinga crvenilo i suvoća vrlo brzo nestaju. Što znači da njegova primena ne utiče na svakodnevne aktivnosti. Srednje dubine piling može da dovede do otoka koji nestaje za nedelju dana. Lice je u početku crveno i tokom narednih dana postepeno bledi formirajući novu kožu.

Bez obzira koji hemijski piling izaberete ne zaboravite da je obavezna dobra hidratacija kože i zaštita od sunčevog zračenja.

Estetski centar Formoze Flori u svom timu ima stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u tretmanima kože na bazi hemijskog pilinga.

Posebno ističemo tretman kiselinama koji ima velike pozitivne efekte za vašu kožu.

Hemijski piling lica

Ovim tretmanom se vaša koža ujedno priprema kako bi se  omogućilo što bolje upijanje svih hranjivih sastojaka iz Biodoroga MD proizvoda koje naš estetski centar koristi.

Preporučujemo Skin Booster koji blagotvorno deluje na kožu lica, vraćajući joj lepotu i sjaj.

Posetite nas i neka vaša koža odmah oseti promenu!

 

 

 

Оставите одговор