DERMA ROLERI – DERMAL MICRO NEEDLING

Princip rada derma rolera (DMN) je podsticanje sopstvene kože da proizvodi više kolagena. Upravo zato, primena derma rolera se još naziva i Colagen Inducton Therapy (CIT).Procedura spada u nehiruške i sve je popularnija u svetu. DMN sistem podrazumeva upotrebu rolera/stampa sa iglicama različite duzine i gustine koje stvaraju mikro povrede (mikro kanale) u koži.

Upotreba rolera ili stampa može biti za kućnu upotrebu ili od strane stručne osobe. Medicinski micro needling radi stručno lice, nanoseći anaestetik kremu i tek nakon dejstva kreće sa rolanjem. Prelaženjem iglicama po koži stvaraju se mirko povrede koje podstiču naše telo da proizvodi novi kolagen. Na mikroskopskom nivou, proliferacija ćelija kože, kao što su fibroblasti migriraju do mesta povrede i transformišu se u vlakna kolagena. Ovaj proces dovodi da koža postaje elastičnija, podstiče se samoizlečenje i rast, koža postaje deblja i jača. Novi kolagen se diže i popunjava ožiljke čime se nivo kože izjednačava. Ovaj proces traje 2-3 meseca, pa se tada i očekuju vidljivi rezultati.

ŠTA JE DERMA ROLER?

To je mala spravica sa pokretnom glavom u obliku valjka na kojoj se nalaze mikro medicinske iglice. Postoje roleri sa iglicama različite dužine ali je i broj iglica na točkiću različit. Izbor dužine igle zavisi od indikacija, mesta tretiranje, željenih rezultata ili od načina upotrebe. Broj iglica varira, zavisno od uređaja i što je više iglica na tretiranoj površini se stvara više mikro povreda. Rolanjem po licu se stvaraju mikro kanali koji brzo zarastaju te se koža tretira različitim koktelima, kremama ili se prosto pusti da koža odradi sopstveni proces regeneracije.