derma roler

Derma roler – Za sjaj i elastičnost kože

adminids Comments 0 11/02/2019

Derma roler predstavlja revolucionarni uređaj koji će vašem licu vratiti mladalačku svežinu.

Verovali ili ne, starenje na koži počinje već u 20-im godinama. U početku, prvi znaci nisu vidljivi da bi koža vremenom postala tanja, dok se proizvodnja kolagena i elastina sve više smanjuje.

Proces starenja dodatno ubrzavaju negativni uticaji iz spoljašnje sredine – sunčevi zraci, jak vetar, zagađenost vazduha. Ipak, najvećim delom smo mi sami krivi za rano pojavljivanje bora. Premalo sna, stalni stres, konzumiranja alkohola i cigareta, kao i nepravilna nega kože, samo su neki od faktora koji utiču na našu lepotu.

Da bi vaša koža i u poznim godinama zadržala svoj sjaj i elastičnost, tu je derma roler. Zašto je on poslednjih godina jedan od najtraženijih tretmana širom sveta otkriva vam estetski centar, Beograd, Formoze Flori.

Šta je derma roler?

Derma roler je spravica za rotirajućom glavom u obliku valjka na kojoj se nalazi mnoštvo iglica. Izbor njihove dužine zavisi od tretiranog mesta i željenih rezultata.

Prvi derma roleri nastali su početkom 20. veka. Naime, 1905. godine nemački dermatolog Ernst Kromayer uvrstio je iglice u lečenje ožiljaka i hiperpigmentacije. Njegov rad je 50-ih godina nastavio Abner Kurtin. Ovaj dermatolog iz Nju Jorka je modifikovao uređaj dodajući mu nerđajuće žičane četkice.

Francuski naučnik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Alexis Carrell prvi je upotrebio derma roler za borbu protiv bora. Zbog toga se moderni anti-aiging tretmani lica baziraju, upravo, na primeni iglica.

Baš kao i dermapen, ovaj uređaj pravi mikro povrede u koži, tj. površinsko oštećenje kože kojim se podstiče njena obnova. Samim tim se ubrzava i proces stvaranja kolagena što dovodi do izjednačavanja neravnina. Istovremeno se koža zateže i povećava se debljina epiderma za 40 odsto. Krajnji rezultat jeste regenerisana koža i lep, osvežen ten.

Zbog ovakvog dejstva tehnika je poznata i kao Kolagen indukciona terapija (Collagen Induction Therapy).

Masaže tela

Derma roler ima višestruko dejstvo

Derma roler nije namenjen samo za problem sa borama. Tretmani ožiljaka u kojima se koristi ovaj uređaj pokazuju maksimalni efekat u otklanjanju kako ožiljaka od akni, tako i dubljih, od operacija i opekotina.

Takođe, tretmani za hiperpigmentisanu kožu, se zasnivaju na derma rolerima, a najbolje rezultate pokazuju u kombinaciji sa hemijskim pilingom.

Derma roler tretman nije bolan

Derma roler spada u prijatne procedure. Pre upotrebe koža se očisti i nanosi se lokalni anestetik. Ako se koriste iglice do 0,5 mm anestezija nije potrebna. Zatim se valjkom ciljano prelazi u više pravaca po problematičnom delu.

Nakon tretmana koža je crvena, a moguća je pojava i blagog otoka. Posle 12 sati ovi simptomi nestaju, pa se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Treba imati u vidu da proces obnavljanja traje mesecima, te su pravi rezultati vidljiivi tek nakon 2 meseca. Vremenom su oni sve uočljiviji i traju nekoliko godina.

Broj tretmana zavisi od stanja kože, a da bi se pospešilo njihovo dejstvo stručnjaci savetuju kombinovanje sa drugim metodama. Za optimalne rezultate potrebno je 3 tretmana, a kod ožiljaka i do 5 sa pauzom od par nedelja.

Nakon tretmana treba izbegavati 2 nedelje direktno izlaganje suncu.

Iako se derma roler može koristiti u kućnoj upotrebi, da biste izbegle infekcije najbolje je da svoje lice prepustite rukama profesionalaca.

Ukoliko želite da probate tretman derma rolerom, posetite estetski centar u Beogradu, Formoze Flori.

0 Comments

Оставите одговор