Anti celulit masaže

Anti celulit masaže – Dovedite svoje telo do savršenstva!

adminids Comment 1 27/11/2018

Anti celulit masaže su najefikasnije sredstvo u borbi sa najvećim neprijateljem žena širom sveta.

Verovali ili ne, problem celulita uočen je početkom 20. veka, i to zahvaljujući magazinu Vogue, koji je ovaj naziv prvi put upotrebio 1920. godine.

Ranije je smatrano da celulit dobijaju samo gojazne osobe. Međutim, danas se zna da je on naširoko rasprostranjen. Imaju ga i žene i muškarci, bez obzira na telesnu težinu i godine starosti.

Ipak, ovoj problem najviše pogađa žensku populaciju. Procenjuje se da se čak 90 odsto žena, bar, jednom u svom životu srelo sa celulitom, zato ne čudi da su one najveći korisnici raznih anti celulit preparata, čajeva, tretmana i masaža.

Iako je leto daleko, estetski centar Beograd, Formoze Flori poručuje da je celulit veoma uporan i da borbu treba voditi tokom čitave godine, a jedna od najdelotvornijih i najbezbolnijih metoda za to jesu anti celulit masaže.

Zašto nastaje celulit?

Celulit predstavlja deformitet izazvan nagomilavanjem masnoće i toksina ispod kože. Njih telo ne može da izbaci, pa se oni talože i vezuju za ćelije u potkožnom tkivu. Najčešće se javlja na butinama, bokovima, na stomaku, zadnjoj loži, oko kolena i nadlaktica.

S obzirom da se nepravilno formira i ispoljava u vidu naborane kože popularno je nazvan “pomorandžina kora”.

Anti celulit masaže

Kao glavni uzročnik ovog izraženog estetskog problema navodi se, pre svega, loš način života. Odnosno, ishrana bazirana na mastima i šećeru, nedovoljan dnevni unos tečnosti, kao i izbegavanje fizičke aktivnosti.

Međutim, na pojavu celulita može uticati i genetika, hormonski disbalans koji je izazvan stresom i previša uska odeća koja je napravljena od nekvalitetnog, sintetičkog materijala.

Celulit je zastupljen u 4 faze. Počev od vodenog koji je vidljiv samo pri dodiru, pa do fibroznog, koji je veoma izražen i tvdog je oblika. Na osnovu vrste treba primenjivati i anti celulit masaže.

Anti celulit masaže ima najbolje dejstvo uz promenu načina života

Iako su anti celulit masaže najefikasnije sredstvo, celulit se mora napasti na svim frontovima. Naime, nije samo jedan faktor uzročnik, zato ga ne možete samo jedan i eliminisati.

Da biste postigli trajni rezultat pored anti celulit masaže, potrebna je promena stila života i posebna nega tela. To ne znači da trebate primenjivati bilo kakve dijete, niti gladovati. Dovoljna je uravnotežena i pravilna ishrana. Stručnjaci savetuju da dan započnete ugljenim hidratima, a zatim da pređete na proteinske proizvode. Unos 2 l vode ili čaja je obavezan, kao i uvođenje fizičke aktivnosti, kojom ćete ubrzati metabolizam.

Najbolje je sa masažom krenuti odmah nakon menstrualnog ciklusa. Jer je tada koncentracija estrogena najmanja, pa je lakše izlučivanje vode iz organizma. Za idealne rezultate preporučuju se 3 serije.

Takođe, tokom tremana treba primenjivati i anti celulit preparate. Među njima se posebno izdvaja Biodraga performance re shaping anti cellulite cream. Čuvena nemačka kozmetika je i na ovom polju napravila revolucionarni proizvod. Formula na bazi ekstrakta maka, peptida i algi stimuliše mikrocirkulaciju. Čineći na taj način kožu glatkom i zategnutijom.

Anti celulit masaže su prirodni način za otklanjanje toksina

Anti celulit masaže se koriste kako bi se masno tkivo odvojilo od kože i ravnomerno rasporedilo, pa celulit postepeno postaje manje vidljiv.

Ove masaže imaju višestruki učinak. Osim otklanjanja celulita, njima se stimuliše cirkulacija i razmena hranljivih materija. Samim tim se obnavlja i kolagen, pa koža postaje elastičnija.

U zavisnosti od problema i zastupljenosti primenjuju se različite tehnike. Kao što su tehnika masaže gnječenjem, uvrtanjem, lupkanjem, “S” tehnika i tehnika četkanja.

Treba napomenuti da anti celulit masaže mora da izvodi obučeni fizioterapeut. U protivnom, neće biti učinkovite, a pojava modrica nije isključena.

Anti celulit masaže

Anti celulit masaže u estetskom centru Formoze Flori predstavljaju kombinaciju posebnih tehnika i pokreta kojima se izvodi limfna drenaža.

Osnovu za rad čine Biodroga proizvodi.

Ovaj savršeni miks stručnosti i vrhunskih preparata dovodi do trajnih rezultata, pa je vaše telo oblikovano do savršenstva.

Zalažite masažu u estetskom centru Formoze Flori i započnite borbu sa upornim celulitom još danas!

 

Оставите одговор