Top

Šta je Biodroga

Iako je Biodroga zastupljena u renomiranim kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama u Srbiji već 15 godina, a poslednjih 5 godina i na društvenim mrežama, često se srećemo sa pitanjem – Šta je Biodroga? Da bismo odgovorili na ovo pitanje prvo se moramo nakratko osvrnuti na priču o nastanku ovog profesionalnog kozmetičkog brand-a.

Ime koje mnogo govori

Sve je počelo krajem 40-ih godina XX veka kada su osnivač kompanije, Walter Friedmann, i kozmetičarka, Rosel Heim, kreirali prvu kompletnu liniju kozmetike na svet koja je bila namenjena različitim tipovima kože. Nakon iscrpnog istraživanja i ekstrahovanja aktivnih biljnih komponenti, Walter Friedmann je svoje rezultate istraživanja predstavio stručnoj javnosti prvi put na XIII Cidesco Kongresu u Lucernu u Švajcarskoj 1959 godine. Tada je rođen naziv Biodroga kao složenica od bio što označava biološko i droga što ukazuje na prirodno poreklo.

Generalno, pitanje šta je Biodroga se najčešće postavlja zbog pojave reči droga u nazivu koja je zapravo Francuskog porekla (orig. fra. drogue) i označava osušene delove biljaka za pravljenje leka ili neprerađen lek. U našem jeziku ova reč se odomaćila u nekom drugom značenju koji je u vezi sa supstancama biljnog i sintetičkog porekla koje služe kao opojna sredstva i izazivaju bolest zavisnosti. Sredinom XX veka u Nemačkoj ovo značenje reči nije bilo u upotrebi tako da je droga jednoznačno upućivala na značaj i moć prirodnih sastojaka u ovoj tada novoj kozmetici sa inovativnim pristupom u nezi kože. Od tada, pa do danas, za formulacije Biodroga proizvoda biraju se biljni sastojci koji imaju potvrđenu efikasnost, od kojih mnogi i jesu prirodni lekovi koji su deo tradicionalne narodne medicine. Primera za to je dosta, ali izdvojićemo Orahovu travu – Cyperus Rotundus. Ova biljka je veoma važna u Kineskoj i Ajuverdskoj medicini zbog mnogih pozitivnih karakteristika pozitivnih na zdravlje ljudi. Kada je nega kože u pitanju, koren ove biljke deluje protivupalno i antioksidansno, a dokazano je i da sprečava formiranje melanina koji je odgovoran za pojavu hiperpigmentacija. Zato je ovo jedan od prirodnih sastojaka u Anti Pigment Spot Seruma, koji uz farmakološke sastojke (glikolna kiselina, vitamin C, alfa arbutin, niacinamid i peptide) deluje efikasno posveljuje pigmentisane lezije. Kroz ovaj primer dodatno možemo i da pojasnimo i prefiks bio koji se savršeno dopunjuje sa reči droga, tako što upućuje na biološku aktivnost prirodnih sastojaka koja je važna kao potvrda njihovih efekata na koži.

Kvalitet je naša tradicija

Tako da na pitanje šta je Biodroga, imajući u vidu prevod naziva i ideju koja se krije iza brand-a, možemo sa ponosom da odgovorimo da je to kozmetika efikasnih formulacija koje sadrže prirodne sastojke za koje je dokazano pozitivno dejstvo na koži. Vremenom međutim, značenje prefiksa bio se dopunilo, kako je još 1970. godine Biodroga bila jedan od aktera revolucije u kozmetici i među prvima je uvela rastvorljiv kolagen u svoje formulacije. Nastala je čuvena Creme 2000 koja je ubrzo postala poznata širom sveta, a Holivudske lepotice su obožavale ovu kremu. Od tada Biodroga sa vrhunskim timom istraživača nastavlja da bude pionir u inovacijama u kozmetici sa jednim ciljem – povećanje efikasnosti i tolerancije proizvoda. O tome svedoči i poslednja nagrada u kategoriji “Cosmeceuticals“ – Duch Beauty Award 2020 za naš izvrsni Anti Age Serumom sa AHA Kiselinom bez ispiranja!

Brand u koji ćete se zaljubiti

Na kraju da naglasimo da je Biodroga brand na koji se sigurno nećete “navući“, kako ni jedan prirodni sastojak nema ni opojno ni adiktivno delovanje, i svi sastojci koji se nalaze u formulacijama su odobreni od strane Evropske Kozmetičke Regulative. Odgovor na pitanje šta je Biodroga ipak možemo da preformulišemo kratkim odgovorom – Biodroga je brand u koji ćete se zaljubiti. Iako je ovo naš višegodišnji slogan, ove reči nisu prazne imi vam garantujemo da sa pravim izborom Biodroga proizvoda koji odgovara Vašoj koži i cilju nege ova ljubavna priča će sigurno da ima srećan kraj.

Vaša Biodroga

v

Pratite nas na društvenim mrežama:
You don't have permission to register

Reset Password