Top

Davne 1959. godine je nakon iscrpnog istraživanja i ekstrahovanja aktivnih biljnih komponenti, Walter Friedmann osnovao Biodroga kozmetiku, i predstavio brand na XIII Cidesco Kongresu u Lucernu u Švajcarskoj. Od tada, profesionalna nega kože je jedan od prioriteta Biodroga brand-a koji neprekidno postavlja nove standarde. Produžena nega kože kod kuće zadovoljava identične standarde, kako bi tretmani lica dali maksimalni efekat. Neprekidna istraživanja u sedištu kompanije omogućavaju uvođenje inovacija, uz garanciju da je Biodroga nemačka kozmetika koja je isključivo made in Germany.

Biodroga tim iz Srbije je ovog maja bio učesnik obuke u Baden-Baden banji koji je organizovan u autentičnom ambijentu Hotela Palais Biron, gde smo stekli nova saznanja direktno od kreatora proizvoda i tretmana. Iako je tempo edukacija bio intenzivan, kao i svake godine vratili smo se još više zaljubljeni u brand Biodroga. Sa tim, iskrenim oduševljenjem, predstavićemo vam novu liniju Perfect Age Formula.

Lepota nije pitanje godina, već je pitanje stava

Savremene dame u zrelijem dobu imaju posebnu vrstu iskustvenog samopouzdanja, i konačno su slobodne da jednostavno uživaju u životu. Kako se životni vek čovečanstva produžio napušta se mišljenje da menopauza i period nakon nje, menjaju kvalitet života. Kineski koncept dulaizma u okviru jin i jang filozofije naprotiv smatra da žena za vreme menopauze otkriva svoju jang stranu sebe, što znači da postaje energičnija i odlučnija, za razliku od muškaraca koji starenjem sve se više prepuštaju jin strani, tj. pasivnosti i popustljivosti.
Zato smo novu liniju protiv starenja kože Biodroga Bioscience Instituta nazvali PERFECT AGE FORMULA – jer je kreirana da odgovara baš ovom savršenom životnom dobu dama koje prihvataju svoje godine i nose ih sa velikim zadovoljstvom koje je očigledno.

Za sve su krivi hormoni

Hormoni su svakako jedan od najvažnijih faktora koji dovode do starenja kože u menopauzi. Ove promene su naročito vidljive na početku menopauze. Naučne studije su pokazale da za prvih pet godina od nastupanja menopauze, usled smanjenja nivo estrogena, kolagen propada čak do 30%, a to je samo jedna od narušenih funkcija kože koje se tada događaju. Već sredinom 40-ih godina, usled smanjivanja količine kolagena i elastina, gustina kože opada. Tonus lica oslabljuje i menjaju se kontura lica na koje intenzivnije utiče gravitacija, te lice poprima neželjeni četvrtast ili ovalan oblik u odnosu na V-oblik koji ima mlado lice sa dobrim tonusom.

Nova moćna linija proizvoda iz Perfect Age Formula kreirana je da specifično deluje na lifting, tj. vraćanje V-oblika kontura, proizvodnja kolagena je poboljšana, kao i elastičnost, a balansiraju se potrebe kože za vlagom.

Zrela koža može da bude upravo SAVRŠENA za svoje godine

Najvažniji sastojci Perfect Age Formula Linije su inspirisani prirodom, a njihova efikasnost je naučno dokazana. U osnovi linije je Bioaktivni Kompleks za poboljšavanje strukture kože koji sadrži tri moćna sastojka:

Konopljika, lat. Vites Agnus Cactus, je mediteransko žbunje sa bobicama gorkog ukusa zbog čega se naziva i Divlji Biber. Pokazano je da biljni ekstrakt ove biljke primenjen topikalno u formulacijama za negu kože aktivira proizvodnju DHEA (Dehidroepiandrosterona), i β-Endorfina. Sa jedne strane, DHEA kao početni oblik estrogena i androgena poboljšava elastičnost i vezivanje vode u koži, dok sa druge je stimulisana regeneracija kože i produkcija kolagena pomoću β-Endorfina.

Biopeptidi, dodatno stimulišu proizvodnju kolagena i zajedno sa konopljikom deluju na obnavljanje V-oblika kontura lica.

Matične ćelije mahovine, MossCellTechTM čine Perfect Age Formulom prvom kozmetičkom linijom u svetu u kojoj je uveden ovaj aktivni sastojak. Snaga mahovine kao jednog od najstarijeg predstavnika biljne vrste na našoj planeti je iskorišćena da prilagodi kožu promenama koje dolaze kako hormonski iznutra, tako i spolja, a koje su povezane sa fenomenom pogoršavanja transporta proteina i peptida u jezgru ćelija. Na taj način, koža je bolje pripremljena za stresne situacije iz spoljašnje sredine, i imunitet kože je ojačan.

Matične ćelije proizvodi renomirani proizvođač iz Švajcarske, Mibelle Biochemistry, a za više informacija o mehanizmu delovanja matičnih ćelija mahovine možete pogledati video prezentaciju proizvođača.

Hijaluronska kiselina, koja pored konopljike i matičnih ćelija mahovine doprinosi vezivanju i održavanju nivoa vlage u koži.

BIODROGA PERFECT AGE FORMULA – moćna linija za negu zrele kože

Perfect Age Formula sadrži dve kreme za lice, namenjene 24h nezi, a prilagođene stanju kože, kremu za zonu oko oka i visoko-potentni serum, a svaki od ovih proizvoda, pored gore navedenih sastojaka, sadrži i specijalne sastojke prilagođene nameni proizvoda:

Perfect Age Formula 24h Nega za rekonturisanje lica, sa Kompleksom za Instant Zatezanje kože.

Perfect Age Formula 24h Nega-za-rekonturisanje-lica za suvu kožu, koja pored Kompleksa za Instant Zatezanje kože sadrži i dragoceno ulje avokada i koštica grožđa.

Perfect Age Formula Serum za rekonturisanje lica, sa dodatnim signalnim, heksapeptidom, koji imitirajući botoks, neinvazivno redukuje ekspresione bore.

Perfect Age Formula Nega i Rekonturisanje Područja oko Oka, imaju dodatne sastojku koji redukuju nadutost i podočnjake, jer sadrže dodatno ekstrakt algi, escina i kofeina koji podstiču i mikrocirkulaciju.

v

Pratite nas na društvenim mrežama:
You don't have permission to register

Reset Password