Top

Nega kože u dvadesetim godinama

Kada je u pitanju nega kože u dvadesetim godinama, devojke dobijaju mnogo saveta od kojih se većina svodi da je najvažnije je da se sačuva zdrav metabolizam kože. Mlade dame sa šminkanjem počnu i ranije, i to je pravi trenutak za uvođenje nege kože primerene uzrastu. Ono što bi trebalo da daje motivaciju je činjenica da je nega kože u dvadesetim godinama veoma jednostavna i da su to prave godine za stvaranje rutine u nezi kože i dobrih navika. Bez obzira na jednostavnost, osobi u dvadesetim godinama je zaista veliki izazov zdrav način života, kako su prioriteti iz tog perioda često u suprotnosti sa zdravim navikama! Mi ćemo zato ukratko ukazati na najvažnije korake i način na koji može koži da se pomogne u dvadesetim godinama, a da mladost “ne trpi”.

Prvo i osnovno je da se krene od čišćenja! Šminka je veoma važna u ovom periodu i noć se često provede bez sna. Iako sve devojke znaju da je važno da se pre spavanja ukloni šminka, umor ih lako savlada. Ipak, koži može i još gore da se priredi ako se nakon buđenja “osveži” šminka preko ostataka od prethodne noći. Treba imati u vidu da je mladima teško da razmišljaju o posledicama, i motivacija “pretnjama” iz budućnosti nije dovoljna. Zato je potrebno osvestiti se u ovom trenutku. Zamislite šta se događa sa porama koje su prekrivene pigmentima iz pudera, highlighter-a, bronzera i nakupljenum masnoćama i prljavštinom. Zamislite se kako je tankoj koži oko oka kada je zatrpana ostacima senke, korektora, olovke/eyeliner-a i maskare. Da se na našim plućima nalazi ta količina čestica, teško bi se disalo! Zato je važno osloboditi kožu da diše u prvom koraku nege – čišćenjem lica.

Rutina čišćenja bi trebalo da bude brza, efikasna i primerena tipu kože. Umivalice su često najbolje za potpuni osećaj čiste kože, jer voda je odličan rastvarač u kombinaciji sa čistačima, ali sama za čišćenje nije dovoljna jer ne rastvara masnoće. Za normalnu kožu, Pena za umivanje će temeljno očistiti normalnu i kombinovanu kožu bez isušivanja, dok kombinovanoj ka masnoj koži više odgovara Fluid za čišćenje koji dodatno ima i sastojke koji deluju protivupalno i regulišu sebum. Ovakvoj koži prijaće posle umivanja i Pročišćavajući Losion pomoću kojeg će koža u tečnoj obliku da dobije negujuće i umirujuće sastojke. Posle losiona, kod masne kože krema je dobra opcija, ali nije ni neophodna u večernjoj nezi.

Dnevna nega kože u dvadesetim godinama je takođe jednostavna. Osnova su dva proizvoda – krema & SPF! Još lakše kada je to zajedno u jednoj kremi kao što je to slučaj u BB kremama koje su namenjene mešovitom i masnoj koži, sklonoj upalama.

Devojke u dvadesetim godinama ne vole da im se masti T zona. Zato ispod SPF-a prijaju lagane Gel kreme poput Gel Kreme za Intenzivnu Hidrataciju, ili hidrantne kreme kada je koža normalna Perfect Hydrataion.

Večernja nega kože u dvadesetim godinama je još jednostavnija! Dovoljna je krema primerena tipu kože. Za mešovite i masnije kože kreme iz linije Puran Formula i Clear Plus su uglavnom spas jer sprečavaju i upalne procese. Tu izbor pada na onu koja odgovara trenutnom stanju – masna/mešovita, suva ili malo zrelija (posle dvadeset pete godine).

Što se tiče dodatne nege kože u dvadesetim godinama, iako ona ima zdrave metaboličke nivoe, oni mogu biti narušeni stresnim situacijama koji nisu retki u tom periodu. Zato povremeni blaži piling poput CelluScrub Pilinga i maska za lice bilo iz tube ili u listu, mogu da pomognu da se ona brzo vrati u balans.

I za kraj evo par saveta kako da prilagodiš potrebe kože stilu života u dvadesetim godinama:

  • Spavaj kad god možeš noću! Ako preskočiš noć, nadoknadi spavanjem sledeće noći. Dok spavamo opuštaju se svi mišići na licu i tako se umorne linije “peglaju” i sprečava se njihovo “urezavanje” u kožu i formiranje bore.
  • Biraj proizvode za čišćenje tako da koža posle ne zateže! Ovo je važno jer kada su čistači agresivni, koža zateže i dehidrira, što dovodi do usecanja suvih linija (od kojih lako nastaju bore).
  • S tim u vezi, sapun je za ruke, ne za lice! A samo voda za čišćenje nije dovoljna.
  • Pij dovoljno tečnosti jer hidratacija započinje iznutra.
  • Krema ispod make up-a je veoma poželjna, jer štiti kožu od mogućih štetnih sastojaka.
  • Ne sunčaj se bez SPF-a! I ako je moguće, sunčaj se što umerenije.

Ako ste stariji, šta biste Vi rekli sebi u dvadesetima? Ako si u dvadesetima, piši nam koji su tvoji izazovi u nezi kože?

v

Pratite nas na društvenim mrežama:
You don't have permission to register

Reset Password