Top

Maske u listu (eng. sheet masks) su biser sa Istoka koje su veoma brzo osvojile ceo svet. Sasvim drugačije
forme od maski za lice u tubi ili teglici, maske u listu su brzo našle svoju primenu u kućnim ritualima
opuštanja i prolepšavanja, ali i u profesionalnim tretmanima lica. Danas je dostupan veliki izbor različitih
maski u listu, sa kojim varira i njihov kvalitet i cene.

Šta je zajedničko za sve maske u listu?

U osnovi svake maske u listu je komad materijala koji je natopljen serumom u kome se nalaze aktivni sastojci. Ove dve komponente, materijal i serum, su i srž razlike između maski u listu dostupnih na tržištu. Pre svega, materijal koji služi kao nosač može biti raznolik, od jeftinih plastičnih folija vlaknaste strukture koje lepo prijanjaju ali su slabog kapaciteta dostave aktivnih sastojaka, preko pamuka koji ima za nijansu bolji kapacitet dostave, ali lošije naleže na površinu kože, do celuloze koja je najskuplji nosač ove vrste ali najbolje mobilnosti i kapaciteta za dostavu aktivnih sastojaka u kožu. U prilog prirodnim materijalima ide i ekološki aspekt, kako nakon upotrebe maske u listu, zaostaje iskorišćen noseći materijal, te je veoma poželjno da on bude biorazgradiv. Osim uloge nosača sastojaka, materijal predstavlja i fizičku barijeru koja sprečava isparavanje korisnih sastojaka iz seruma, te njih koža intenzivnije upija, a efikasnost tretmana sa ovakvom maskom je bolja. Drugu komponentu čini serum kojim je natopljen noseći materijal, i koji bi trebalo da sadrži visoku koncentraciju različitih aktivnih sastojaka. Obično su to vitamini i minerali, hijaluronska kiselina, aloa vera, različiti prirodni ekstrakti, peptidi i slični sastojci za koje postoje dokazani benefiti za kožu. Ovi sastojci se u maskama u listu nalaze u vodenom rastvoru zajedno sa organskim alkoholima (butylene glycol i dipropylene glycol) koji ne isušuju kožu poput etanola, već su naprotiv dobri humektanti i emolijenti– sredstva koja privlače i zadržavaju vodu u koži, a sa njima serum iz maske je laganiji i manje lepljiv. Tako da bez obzira na ostale sastojke i ciljeve delovanja, maska u listu će zagarantovano dobro da hidrira vašu kožu.

Maske u listu visokog kvaliteta u odnosu na niskobudžetne maske

Maske u listu visokog kvaliteta u odnosu na one obično dostupne po nižim cenama u drogerijama, se razlikuju u kvalitetu kako materijala nosača, tako i seruma koji ga natapa, pa sa tim je i drugačija tolerancija proizvoda i efekat koji maska u listu ima na kožu. Dok je količina nosećeg materijala približno ista, maske u listu imaju i različite zapremine seruma, u kojima se razlikuje koncentracija aktivnih komponenti. Dodatno, bitnu razliku pravi i izbor aktivnih sastojaka. Luksuzne maske u listu imaju veću zapreminu visoko-koncentrovanog seruma, koji može da sadrži efikasnije, biotehnološki razvijene komponente ili egzotičnije prirodne komponente, ili što je i najbolje – kombinaciju ove dve grupe sastojaka.

Biodroga & Biodroga MD maske u listu – kvalitet profesionalne kategorije

Biodroga, kao jedna od vodećih profesionalnih kozmetičkih kompanija iz Nemačke, je sa ekspanzijom na istočno tržište prepoznala potencijal maski u listu, i sa idejom da napravi originalan evropski proizvod kreirala prvu masku u listu napravljenu u nemačkoj. Rezultat je bila Golden Caviar Maska u Listu. Ova maska je na tržište donela veoma važne novine – maska u listu je napravljena po najvišim higijenskim farmakološkim standardima, a najkvalitetnije bio-celulozno vlakno tkano po “Izraelskoj metodi“ je sadržalo čak 16 mililitra visoko – koncentrovanog seruma. Pomenute inovacije su tada postale standard za sve naredne Biodroga i Biodroga MD maske u listu.
Maske u listu Biodroga
  • Pored ovih inovacija, serum maske u listu Golden Caviar oslikava pravu umetnost formulisanja ovakve vrste proizvoda jer sadrži zapravo sve što je potrebno koži za vidljiv efekat prolepšavanja već posle prve upotrebe u vidu anti age & hidrirajućeg efekta. Vodeći sastojak je ekstrakt kavijara koji aktivira metabolizam i cirkulaciju kože, čime deluje na umanjivanje bora. Njega prati ekstrakt matičnih ćelija argana, stimuliše matične ćelije kože, čime se povećava gustina kože, a time se smanjuje dubine bora. Efekat intenzivne hidratacije nose visokomolekularna i niskomolekularna hijaluronska kiselina. Dodatno, peptidi pojačavaju anti age efekat prirodnih ekstrakta u ovoj maski. Uspeh ovakve maske koja ima vidljive efekte posle prve upotrebe, a sama je u obliku koji se lako primenjuje bio je zagarantovan i ubrzo su kreirane još tri maske u listu iz linije Biodroga i dve iz medicinske linije Biodroga MD.
  • Iako smo pomenuli da gotovo sve maske u listu imaju hidrirajući efekat, Biodroga je kreirala posebnu masku sa fokusom na ovaj problem koji je univerzalan kod svih tipova kože, bez obzira na starost. Maska u Listu Plava Orhideja je usmerena dakle na hidrataciju, ali i na regeneraciju i zaštitu kože. Ova biljka poznata kao “kraljica cveća“ je simbol je lepote i dugovečnosti, i svojom antioksidantnom aktivnošću štiti ćelije kože. Efekat hidratacije dodatno se postiže sa Hidro kompleksom i Hidroprotektorom. Biotehnološki sintetisani polisaharidi, koji imitiraju polisaharide u koži, raspoređuju se kako po površini tako i u dubljim slojevima kože, omogućavajući bolji transport aktivnih sastojaka. Uz to, ovi polisaharidi podstiču proizvodnju elastina i umanjuju bore. Rezultat ovakve kombinacije sastojaka je maska koja savršeno hidrira za svega 10-15 min, a koža je momentalno osvežena. Odlična je i posle sunčanja, a za dodatni efekat osveženja, može se i ohladiti pre upotrebe.
  • Prava Anti Age maska u listu sadrži jedan dragoceni sastojak – beli tartuf, koji obično upućuje na luksuznu poslasticu. Međutim, ovaj dar prirode koji je nemoguće uzgajati, je veoma cenjen kao kozmetički sastojak jer je dokazano da ekstrakt belog tartufa povećava debljinu kože sa takozvanim “filer efektom“. Ovaj ekstrakt je vodeći sastojak naše Maske u Listu Beli Tartuf, dok ostali anti age sastojci imaju efekat brzog učvršćivanja kože (Derma-Tightener, tripeptidi i proteini pšenice). Ova maska takođe sadrži i biotehnološke, koži slične, polisaharide.
  • Luksuzne maske u listu Biodroga programa su dakle usmerene na određene probleme kože. Međutim, problemi kože su često odraz stila života, u kome nemamo dovoljno vremena za odmor. Tada za našu kožu možemo ipak da uradimo dosta sa Maskom u Listu Luksuzno Grožđe. Ona sadrži ekstrakt grožđa iz francuske oblasti Šampanj koji daje koži novu energiju i otklanja tragove umorne kože. Energetski efekat je i trenutan zahvaljujući taurinu, koji aktivira mitohondrije – ćelijske organele koje su zadužene za proizvodnju energije. Kompleks polisaharida deluje na pojačavanje ovog efekta kako je propustljivost kože bolja. Anti age efekat ne izostaje takođe, jer dodatni kompleks sadrži prirodne ekstrakte koji poboljšavaju mikrocirkulaciju kože i deluju kao antioksidansi.
Sve ove maske prate i odgovarajući koncentrati – ampule u kojima se nalazi koncentrovan serum sličan kao u maskama i koji pojačavaju efekat maski. Nanose se pre maske, jer celuloza pravi barijeru koja sprečava isparavanje dragocenih sastojaka, dok favorizuje njihov prolazak u dublje slojeve kože. U profesionalnim tretmanima lica, Biodroga Maske u Listu služe i kao kontaktni medijum za različite instrumentalne tehnike, te je efekat još intenzivniji i vidljiviji. Maske u listu visokog kvaliteta su koncipirane i u medicinskom Biodroga MD asortimanu, takođe kako za profesionalnu tako i za kućnu upotrebu.
Sheet mask Biodroga
  • Sam način primene, i sterilno pakovanje je omogućilo formulisanje prve dermatološke maske u listu – Clear Plus Maske u Listu za nečistu kožu. Sa ovom maskom je prevaziđen problem sa uklanjanjem maski u obliku pasti od gline i lekovitih blata, koji može dodatno da zakomplikuje situaciju sa problematičnom kožom. Celulozno vlakno je natopljeno jedinstvenom kombinacijom sastojaka koji zajedno sprečavaju pojavu upalnih procesa, kao i njihovo ponavljanje, a sam princip upotrebe je veoma komforan. Salicilna kiselina je glavni protivupalni sastojak, dok nju prati prebiotik za kožu – Bioecolia, regulator sebuma – Cink Glukonat, patentirani sastojak za umirivanje iritacija i jačanje barijere kože – Dermapeace, dodatno umirivanje sa Alantoinom i estigentni prirodni sastojak – Hamamelis. Ukupan efekat je umirena koža, a bubuljice i akne su manje vidljive i sprečena je pojava novih. U kućnim tretmanima se nakon ove maske ne savetuje korišćenje daljne nege, jer je veoma korisno da ovi sastojci prenoće na koži, dok je preporučljivo naneti barem UV zaštitu u profesionalnim tretmanima za nečistu kožu koje često prati i hemijski piling sa salicilnom kiselinom.
 Antiage maska u istu Biodroga
  • Za kraj, još jedna luksuzna maska u listu dermatološke serije Microlift Anti Age Maska u Listu je odlična za efikasan za zrelu kožu kojoj je potreban odmah vidljivi lifting efekat. Tokom čitavog vremena izlaganja, ova maska u listu oslobađa visoko koncentrirane aktivne sastojke poput inovativnog biopolimernog kompleksa koji podmlađuje izgled kože nakon upotrebe, ali i sa dugotrajnim učinkom zahvaljujući tripeptidima. Sa njima se podstiče prirodna sinteza kolagena, dok se vezivno tkivo stabilizuje i rekonstruiše.
Luksuzne maske u listu, poput ovih iz Biodroga i Biodroga MD asortimana su dakle veoma korisni pomoćnici za lepotu, koji uz minimalni napor i maksimalni komfor daju odličan efekat koji je odmah vidljiv. Ipak, maske visoke klase izdvaja i dugotrajni efekat koji se postiže njihovom redovnom upotrebom. Ukoliko se odlučite za profesionalne tretmane sa ovim maskama, njihov učinak je još bolji zahvaljujući veštinama i tehnikama dostupnim dermatolozima i kozmetičarima.

v

Pratite nas na društvenim mrežama:
You don't have permission to register

Reset Password