Top

Masaža – luksuz ili potreba?

U našoj kulturi relaksacija se smatra luksuzom, za koji je teško odvojiti vreme, i nužno je povezuju sa dugim spavanjem i lenjošću. Međutim, relaksacija je postala neophodna u savremenom načinu života, kako aktivan život podrazumeva višečasovni pokret u kome su mišići zgrčeni. U tom smislu, i rad za računarom je pokret u kome su leđa uglavnom povijena a ruke dugo u istom položaju. Dodatno, jurnjava i stres doprinose grčenju mišića, posebno u ramenom i leđnom pojasu. Ukoliko pored svega toga nemamo vremena za kvalitetan san i barem kratak predah u toku dana, napetost i bol postaju deo naše svakodnevnice. Masaža kao redovna rutina je stoga više nego ugađanje i komfor koji pružamo samom sebi. Osim što doprinosi opuštanju spazma mišića, masaža smanjuje i rizik od povreda. Sa druge strane, deluje i na naše psihičko stanje, ublažava nervozu i napetost, vraća energiju, podstiče kreativnost i pomaže da održimo fokus.

Koja je masaža najbolja za mene?

Masaža predstavlja ručnu manipulaciju mekim tkivom (mišićima), te bilo koja profesionalna masaža doneće vašem telu samo benefite – pokrenuće protok limfe, ubrzati cirkulaciju, otkloniti bolove u mišićima, povećati pokretljivost zglobova i ubrzati metabolizam. Koja vrsta masaže baš Vama odgovara zavisi od Vašeg načina života i toga da li, i koje, imate tegobe, te u dogovoru sa terapeutom birate neku od tradicionalnih (opuštajuća, terapeutska, sportska i anticelulit) ili istočnjačkih tehnika (šiacu) ili masaže sa rekvizitima poput masaže bambusovim štapom i masaže vulkanskim kamenjem.

Više od masaže – Biodroga tretmani tela

Holistička nega tela podrazumeva brigu o fizičkom, mentalnom i duhovnom biću, jer kada je jedno van balansa, ne može se postići opšti sklad. Holistička nega tela stoga čuva dobru kondiciju i zdravlje što je neophodno da se osećate dobro u svojoj koži. U Estetskom Centru Biodroga, holistička nega tela je osnova filozofije tretmana tela sa Biodroga SPA linijom. Ova linija obuhvata proizvode za negu tela, koji su još efikasniji u okviru profesionalnih tretmana. Tri linije sa različitim ciljevima imaju zajednički motiv – cvet lotusa koji simbolizuje savršenstvo: Body Spa Energizing, Body Spa Relaxing i Body Spa Performance. Proizvodi su koncipirani tako da sadrže pažljivo odabrane sastojke, uglavnom prirodnog porekla, u skladu sa kojima su tretmani kreirani da podstaknu otvaranje energije i otpornost – Energizing Tretmani, opuštanje od stresa i napetosti – Relaxing Tretmani ili da redukuju neke nepravilnosti u koži sa evidentnim rezultatima – Performance Tretmani.

Performance Tretmani Tela

Motiv Performance linije je centriran cvet lotusa – simbol fokusa i snage. Tako su i Performance Tretmani kreirani sa fokusom na poboljšanje stanja ciljanog dela tela koji je zahvaćen celulitom ili kome je potrebno poboljšanje tonusa. Tretmani započinju na isti način – Obnavljajućim Slanim pilingom. Fini kristali soli iz ovog pilinga nežno čiste kožu i poboljšavaju metabolizma ćelija kože, dok aromatična ulja neguju i stimulišu cirkulaciju.

Za efikasan tretman celulita, prvi proizvod u tretmanu je Re-Shaping Anticelulit Krema koja je kombinacija moćnih sastojaka – ekstrakta maka, algi, matičnih ćelija jabuke i peptida. Specijalna anticelulit masaža zatim se izvodi sa Fitness & Contouring Uljem za Telo koje sadrži prirodna esencijalna ulja visokog kvaliteta, a tehnika koja se primenjuje predstavlja jedinstveni spoj klasične anticelulit masaže sa limfnom drenažom. Nakon masaže, sastojci iz specijalnog pakovanja – Aroma Algae se brzo apsorbuju po termo foijom. Završna nega je opet Re-Shaping Anticelulit Krema, koja se zatim koristi kod kuće svakodnevno za intenziviranje efekta tretmana.

U Performance Tretmanu za Oblikovanje & Učvršćivanje, efekat mehaničkog, slanog pilinga, se pojačava se glikolnom kiselinom koji omogućava intenzivniji prolazak aktivnih sastojaka koji slede i doprinosi učvršćivanju kože. Pakovanje se dobija mešanjem Fitness & Contouring Ulja sa Anti Age Kremom za Učvršćivanje i Oblikovanje, koje služi i kao kontaktno sredstvo za masažu. Anti Age Krema predstavlja premium anti age proizvod koji učvršćuje i poboljšava elastičnost zahvaljujući sofisticiranoj formulaciji sa peptidima, algama i matičnim ćelijama, dok ulje koštica kajsije i urea ishranjuju i neguju kožu.

Energizing Tretmani Tela

Energizing linija ima motiv otvorenog cveta lotusa koji simbolizuje kreativnu energiju i otvorenost uma. Proizvodi iz ove linije imaju osvežavajući, revitalizirajući i stimulativni efekat na dušu i telo. Mirisna note limuna i zelenog čaja, zajedno sa efikasnim sastojcima obnavljaju energiju potrebnu za aktivan stil života. Uz šolju zelenog čaja, Energizinig Tretemani započinju takođe sa Obnavljajućim Slanim pilingom. Nakon pilinga sledi specijalna Signature Masaža koja predstavlja spoj sportske masaže sa elementima limfne drenaže. Na kraju tretmana, koža tela se nagrađuje sa osvežavajućim i ishranjujućim sastojcima Energizing Cellular Body Losiona i luksuznom Energizing Velvet Glove Kremom za Ruke.

Relaxing Tretmani Tela

Ovi tretmani su blagoslov za sve one koji osećaju da im se stres i nezadovoljstvo “uvuklo pod kožu“. Tretmani tela su stoga savršen način da se tog osećaja oslobodimo, uz više nego potrebnu negu kože. Mirisne note jasmina i kedra usporavaju tempo, uspostavljajući harmoniju i ravnotežu u čitavom biću. Motiv Relaxing linije je zatvoreni cvet lotusa koji simbolizuje mir, harmoniju i ravnotežu.

Uz šolju čaja od jasmina i mirise sveća, ovi tretmani započinju sa drugačijim pilingom – Opuštajućim Slatkim pilingom. Kristali šećera nežno vrše piling, a ulja oraha i makadamije ishranjuju kožu. Efekat opuštanja i smanjenja tenzija u mišićima se postiže kombinacijom elemenata fizikalne terapije toplotom i tradicionalne relaks masaže pomoću toplih peškira i Relaxing Pampering Ulja za Telo, a tretman se završava sa jedinstvenim Balancing Serumom u Spreju i Shimmering Antiage Bogatom Kremom za Telo.

Holistička nega tela se može u potpunosti iskusiti u našem Estetskom Centru, u kome su naši kozmetičari uspešno prošli sertifikaciju u Baden-Baden banji u Nemačkoj. Uigrani tim je odnedavno obogaćen sa terapeutom, MSc Mariom Markovićem, čije osmogodišnje iskustvo u oblasti sporta, rekreacije i masaže doprinosi efikasnosti naših tretmana. Biodroga holističku negu tela možete nastaviti kod kuće sa proizvodima za produženu negu koji su dostupni za naručivanje u Biodroga web prodavnici.

v

Pratite nas na društvenim mrežama:
You don't have permission to register

Reset Password